Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

17.7.06

Merta ja risottoa

Viikonloppu kului mummoillessa. Ensin piipahdettiin Kouvolassa ja sitten Kotkassa. Lapsuudessani kaikki isovanhempani asuivat vielä Kotkassa. Siellä on siis tullut vietettyä jokunen hetki. Minun merikaupunkejani ovatkin juuri Kotka ja Helsinki, vaikka Turussa asunkin. Molemmissa meri on ihanasti mukana katukuvassa. Aurinkoisena päivänä aaltoileva meri on todella kaunis näky. Enää en ihmettele vanhempieni ajoittaista kaipuuta kaupunkiin, jossa vettä on hieman enemmän kuin lähinnä purona esiintyvä Vantaanjoki.

Kesä Helsingissä. Odotin paljon, ja aika mukavaa onkin ollut. Vaikken kummempia ole puuhaillutkaan, jo pelkästään se, että kotimatkalla töistä päätyy ihmishulinaan, kirjavien vaatteiden, musiikin ja puheen sekaan, on piristävää ja hyvää mieltä tuottavaa. Olen myös päässyt leikkimään urbaania käymällä puistojumpassa ja pienessä suklaakaupassa. Kyllä, olen ehdottomasti kaupunki-ihminen. Matkakuumekaan ei ole ollut tänä kesänä niin polttava kuin aiemmin. Helsingissä kun jo itsessäänkin tapahtuu jotain, ja ilmatkin ovat olleet todella mahtavia.

***

Kuinkahan monelle sukupolvestani on tullut traumoja koulun nakki- yms. risotoista? Minulle ainakin. Olen silti päättäväisesti uskonut, että hyvä risotto on oikeasti hyvää. Italialainen ruoka kun yleensä on. Tänään tein elämäni ensimmäisen kerran "oikeaa" risottoa. Ja tadaa! Teoria tuli todistettua. Siitä tuli hyvää. Oikeastaan aika herkullista. Saan ehkä tehdä sitä jopa risottokammoiselle poikaystävälleni.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Risotto on upea ruokalaji. Ainakin kun sitä syö poikaystävänsä kanssa Italialaisessa ravintolassa, kynttilänvalon ja hyvän viinin kanssa.

Koetin toistaa kokemuksen Suomessa kaupan kuivapussirisottoaineiden avulla. Ei onnistunut.

-veikko

21.7.06  
Blogger Sini Terävä said...

Kuivapussi ei ehkä ole paras vaihtoehto. Ei Italian tunnelmaa kyllä ole helppoa siirtää Suomeen edes tuoreiden raaka-aineiden kanssa. Ah, valtava matkakuume! Jos en parin seuraavan vuoden sisään pääse Roomaan, varmaan räjähdän. Elättelin toiveita jo tästä kesästä, mutta valitettavasti se ei onnistu. Höh.

21.7.06  

Lähetä kommentti

<< Home