Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

11.2.07

Kahvila Runossa

Runo-kahvila on Tampereella. Olen siitä melkein kateellinen. Runokirjoja lojumassa joka paikassa, plyysihuonekaluja, paljon leivonnaisia, maalauksia, kattokruunu - ja vessa, jossa punaiselle seinälle on maalauttu kultaisella maalilla mietelauseita. Vaikken ikinä voisi sisustaaa kotiani samoin, paikka on ihana tyyliltään ja tunnelmaltaan. Onneksi meillä on Mansikkapaikka, muuten Tampere johtaisi huimasti.

Oli ihana istua pari tuntia kahvilassa. Juoda suuri kupillinen chai-teetä, lämmittää käsiä kupin ympärillä. Aiemmin tarpoa lumessa järven jäällä, myöhemmin mennä elokuviin. Kunpa kaikilla olisi mahdollisuus elää tällaisia päiviä.

Kuvittelin vuonna 2005, että vapaa-aika voi olla pelkkää tekemistä: järjestötoimintaa, politiikkaa, liikuntaa. Ei juurikaan ollut hetkiä, jolloin en olisi ollut menossa ja tekemässä. Niin ei voi elää, sain havaita. Tarvitsemme päiviä, jolloin saa tehdä laiskoja asioita, mukavia asioita, olemattomia asioita. Levätä ja rentoutua. Itse opettelen sitä. Tänään oli sellainen päivä.

Onkin uskomatonta, että yhteiskuntamme kuvittelee, että ihminen voi elää jatkuvassa kiireessä, tekemisessä ja saavutettavuudessa. Joka hetki tulee olla tehokas ja menestyvä. Ei, pikemminkin pitää olla riittävästi, mahdollisimman paljon hetkiä, joista voi nauttia.

7 Comments:

Anonymous Jonas said...

Onhan meillä Turussa Kirjakahvilakin (brinkkalan sisäpiha), kirjoja ja leivoksia, mutta ei toki plyysisohvia.

12.2.07  
Blogger Nikke said...

Meinasin just älähtää, että onhan teillä Kirjakahvilakin http://www.kirjakahvila.org/, mutta Jonas ehti ensin. Helsinki häviää Turulle 6-0 ja Tampereelle melkein saman verran. Tai on meillä Taikalamppu, siitä yks piste. Vanhan Kuppilassa oli ennen vanhaan sentään vähän kultturellimpi meininki.

12.2.07  
Anonymous Maria said...

Joo, Vanha on mun mielestä mennyt vähän pilalle sen rempan jälkeen. Taikalampusta voisi kyllä antaa enemmänkin kuin vain yhden pisteen.

12.2.07  
Anonymous Rosa Meriläinen said...

Ah, Runo on pelastanut monta päivääni. Meillä ei ole parveketta, joten vauva nukkuu aina ulkoillen. Runon ulkopuolelle saa parkkeerattua vaunut niin, että ikkunapöydästä on näköyhteys.

Niin ja siitä vapaa-ajasta. Ei ole ihmistä luotu kokopäivätyöhön, vaan köllöttelemään omenapuun alla odottaen hedelmien kypsymistä.

13.2.07  
Blogger Lauri said...

Vaalikone tiputti sinun nimesi listan kärkipaikoille. Sinulla on koneen mukaan hyviä ja perusteltuja mielipiteitä. Onnea matkaan.

13.2.07  
Blogger Qtea said...

Joo, kannatan myös Kirjistä. Kirjiksessä on aina hyvää musiikkia, vegaanisia leivonnaisia ja hyvää seuraa.

Mansikkapaikka ois muuten ihan jees mutta siellä ei ikinä ole mitään vegaanista.

15.2.07  
Blogger Sini Terävä said...

Samaa mieltä, Kirjakahvilakin on kiva. Olen vaan melko äskettäin niin ihastunut Mansikkapaikkaan, että se tulee aina ensimmäisenä mieleen=).

Kiitos, Lauri, kannustuksesta!

16.2.07  

Lähetä kommentti

<< Home