Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

9.3.07

Greenpeacen vertailu puolueista

Greenpeace on tehnyt vertailun puolueiden vaaliohjelmien ja kannanottojen energia- ja ilmastosisällöistä. Surullisen monia vakavia naamoja vertailusta löytyy.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Surullista tässä on se, jos joku ottaa Greenpeacen tosissaan jonkinlaisena auktoriteettina ilmastopolitiikassa. Asiaa tutkiva tiedemies voisi todeta ydinvoiman bioenergiaa ympäristöystävällisemmäksi sekä CO2-taseeltaan mukavammaksi vaihtoehdoksi, jos nämä kaksi vastakkain asetetaan, ja vaihtaa hymynaamat toisinpäin.

9.3.07  
Anonymous Jonas said...

Saat mielellään esittää lähteitä esimerkiksi hiilidioksidi-tase väitteellesi.
En lähtisi väittämään ydinvoimaa hirveän ympäristöystävälliseksi, säteilevine sivutotteineen kaikkineen. Ehkä tärkeämpi pointti kuitenkin on se että Suomen rooli korkean teknologian maana olisi kehittää uusiutuvia ja energiansäästöratkaisuja. Näistä on myös vientituotteiksi. Ydinvoimaan panostaminen vie tältä hommalta pohjan pois.
Toki bioenergian tuotanossa tulee muun muassa hiukkaspäästöjä, kuten kaikki energiantuotantotavat niin sillä on ympäristönkuormitus.
Laajempi ydinvoimakeskustelu löytyy täältä: http://mastomaki.blogspot.com/2007/02/suuri-ydinvoima-keskustelu.html

11.3.07  
Blogger Petri Suninmäki said...

Ydinvoiman kutsuminen ympäristöystävälliseksi on kuin kissan kutsumista koiraksi.
Vähähiilidioksista ehkä, mutta koko elinkaari huomioiden tuskimpa sentään ympäristöystävällistä.

Jonas näköjään kirjoittikin edellisessä viestissä, joten eipä tästä sen enempää.

12.3.07  
Blogger Sini Terävä said...

Täysin samaa mieltä Jonaksen ja Petrin kanssa=).

12.3.07  
Anonymous Catti said...

Sain kuulla jostain, että ydinjätettä olisi mahdollista kierrättää - että yhden käyttökerran jälkeen ydinpolttoaine sisältäisi vielä 97% siitä energiasta, jonka se sisälsi ennen käyttöä.

Anteeksi nyt viittauksen epämääräisyys, en ole mitenkään hyvin perillä tästä asiasta... Tahtoisin vain tietää, että mikäli ydinpolttoaineen kierrättäminen olisi mahdollista, muuttuisiko asennoitumisesi ydinvoiman käyttöön energiantuotannossa?

18.3.07  

Lähetä kommentti

<< Home