Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

26.3.07

Turvallisuutta?

Kävin iltapäivällä passikuvassa. Tulikin melkoinen otos, kun ei saanut pätkääkään hymyillä. (Entä jos se "perusilme" ei ole suu viivana oleminen?) Tämä kai on sitä paljon puhuttua turvallisuutta. Itse en ainakaan koe oloani turvallisemmaksi siitä, etten saisi viedä vesipulloa lentokoneeseen tai hymyillä passikuvassa.

Samaa turvallisuusnäkemystä edustaa Espanjan vaatimus siitä, että EUn Berliinin julistukseen lisättiin laitonta maahanmuuttoa vastaan kamppailu. Kun on ne kaikki vieraat ihmiset niin pelottavia ja vaarallisia.

6 Comments:

Blogger Junakohtaus said...

Pystytkö kuvittelemaan, että espanjalaiset kenties tietäisivät laittoman massamittaisen maahanmuuton todellisuudesta jotain, mitä sinä et tiedä?

Miten suhtautuisit, jos Suomessa asuisi (*arpomisääntä*) sanotaan nyt vaikka puoli miljoonaa paperitonta venäläistä?

2.4.07  
Blogger Sini Terävä said...

Pystynpä toki kuvittelemaan. Pystyn hyvin myös kuvittelemaan, että kaikki espanjalaiset eivät ole samaa mieltä maahanmuuttajista.

2.4.07  
Blogger Junakohtaus said...

Ei kai missään sellaista ole, että kaikki olisivat yhtään mistään samaa mieltä.

Yritän tässä vain sanoa, että myös vihreässä universumissa kannattaisi ottaa vakavasti se ajatus, että jotkin vieraat ihmiset saattavat oikeasti olla pelottavia ja vaarallisia.

Erikseen ihmettelen mistä postauksessi tuli sana "kaikki". Jos Espanja vaatii mainintaa laittomasta maahanmuutosta, siinä ei puhuta kaikesta maahanmuutosta, vain laittomasta.

2.4.07  
Anonymous Anonyymi said...

Sinä siis hyväksyisit laittoman maahanmuuton ja epäilet että osa espanjalaisista haluaa sitä myös?

P.S. Onko käväissyt mielessä MIKSI passikuvassa ei saa ilmehtiä? Olen kyllä samaa mieltä kanssasi tuosta lentoturvallisuudesta, ohjaamosta löytyy kyllä palokirves jos asetta tarvitsee. Ja mikään ei ole niin vaarallista kuin illuusio turvallisuudesta.

4.4.07  
Blogger Sini Terävä said...

Kyse ei niinkään ole siitä, että hyväksyisin laittoman maahanmuuton kuin siitä, että koen sen vain suuremman ongelman lieveilmiöksi. Laiton maahanmuutto syntyy eri maiden välisistä suurista tuloeroista ja rikkaiden maiden halusta pitää varallisuutensa ensikädessä omien kansalaistensa etuna.

Jos kehitysmaiden köyhyyteen, korruptioon, puutteeseen ja muihin ongelmiin ei puututa ja yritetä vähentää niitä mm. kehitysavun ja oikeudenmukaisen kauppapolitiikan keinoin, on mielestäni aika kaksinaismoralistista valittaa laittomasta maahanmuutosta. Varmasti mekin olisimme valmiita vaarantamaan turvallisuutemme ja lähtemään laittomasti kohti rikkaita maita, jos elämä omassa maassa olisi lähinnä minkäänlaisesta minimitoimeentulosta kamppailua.

5.4.07  
Blogger Junakohtaus said...

Seuraava kysymys: kenen homma on puuttua kehitysmaiden köyhyyteen, korruptioon ja muihin ongelmiin?

Itsekin olen sitä mieltä, että Välimeren-Euroopan maajussien elämäntapaa ei pitäisi suojella keinoilla, jotka tekevät tomaattien kasvattamisen etelärannalla mahdottomiksi, ei siinä mitään, mutta en siltikään näe, että olisimme vastuussa korruptoituneista hirmuhallinnoista.

Lisäksi olen sitä mieltä, että laiton maahanmuutto on ihan oikea ongelma riippumatta syistään, ja toistan aiemman ihmettelyni siitä, että olet sangen ripeä päättämään muiden puolesta mistä niiden huoli kumpuaa; so. ainaisesta tuntemattoman pelosta, joka on täydellinen kaatoluokka selitykseksi, koska sitä ei tarvitse perustella mihinkään ja sitä voi käyttää kaikkeen.

5.4.07  

Lähetä kommentti

<< Home