Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

12.3.07

Jos olet saanut kylliksesi

vaalikoneista, voit kuitenkin huvittaa itseäsi Lehden vaalikoneella. Taattua laatua. Käy myös lukemassa uusi sarjakuva sivuiltani.

Tässä parina viime päivänä on jälleen saanut havaita, kuinka sää vaikuttaa mielialaan. Eilen oli ihana auringonpaiste ja jokirannassa oli mukava jakaa esitteitä, vaikka ne olisivat voineet paremminkin mennä kaupaksi. Tänään päivystimme Assarin edessä. Esitteet menivät hyvin ja ihmiset mukavia. Märkyys, tuuli ja tihku menivät sisälle asti ja saivat hytisemään. Illaksi olikin hyvä päästä sisälle syömään suklaata. Ei tuolla olisi voinut olla pidempään. Ei vaikka on uudet hienot vaaleanpunaiset kumisaappaat (niissä on kukkia=)).

Perjantaina puhuimme Ihmisoikeuskahvilassamme perustulosta ja sen antamista mahdollisuuksista. Esiin nousi ajatus siitä, mitä ihmiset tekisivät, jos työtä tehtäisiinkin vähemmän. Itse en ole osannut ihmeemmin olla huolissani tästä. On totta, että työ muodostaa todella suuren osan paitsi ihmisten ajankäytöstä, myös heidän identiteetistään ja omakuvastaan. Perustulon myötä voisimme kuitenkin vähitellen siirtyä kohti yhteiskuntaa, jossa työ ei olisi kaikki kaikessa. Jossa ihmiset saisivat keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin ja saattaisivat sanoa olevansa järjestöaktiiveja, laskettelijoita tai puutarhan ystäviä eivätkä aina opettajia, sairaanhoitajia tai hallintovirkamiehiä.

(muuten kahvilallemme kävi vähän surkeasti: Jukka on kamalassa flunssassa, joten ihmisoikeusdialogi kuivui kokoon - eikä sitä yleisöäkään suunnattomasti ollut)

10 Comments:

Blogger Vt said...

Parahin Sini Terävä!

Lukuisat (ainakin ka... no, yksi) vaalikoneet ovat tarjonneet sopivimmaksi eduskuntavaaliehdokkaakseni melko tasaisesti sekä sinua että tässäkin kirjoituksessa mainitsemaasi Jukka Kumpuvuorta. Mutta minä en vain osaa päättää - poliittiset mielipiteenne eivät vain tunnu eroavan toisistaan missään mielestäni merkittävässä asiassa niin, että osaisin lopullisen päätökseni tehdä.

Joten kumpaa minun sinusta tulisi äänestää? Kumpi teistä tekisi eduskunnassa maailmasta paremman paikan elää?

Mikäli et osaa vastata kysymykseeni, äänestän vähiten itselleni sopivaa ehdokasta, Kokoomuksen Matti Schreytä. Kiitos.

12.3.07  
Blogger Jukka Kumpuvuori said...

Moi!

Kyllä täällä toivutaan. Vaalirumba iski flunssan muodossa. vt:lle kannustukseksi, yritä nyt pliis valita minun ja Sinin välillä (molemmat mainioita ehdokkaita!)... Ei Schreytä, kiitos, en tosin ihmettele, että on vähiten sopiva sinulle, jos sini ja minä olemme lähimpänä mielipiteitäsi :)

12.3.07  
Blogger Sini Terävä said...

Et sitten, vt, ihan helppoa kysymystä esittänytkään=). En tiedä, kumpi meistä tekee maailmasta paremman paikan. Molemmat varmasti yrittävät niin tosissaan kuin vain voivat. Yhden asian sanon kuitenkin. Eduskunta on miesvaltainen. Muistaakseni vain 38% edustajista on naisia. Sinne tarvitaan enemmän naisia. Myös feministimiehet ovat hyviä valintoja=). Ne eivät kuitenkaan muuta sitä raivostuttavaa tosiseikkaa, että naiset ovat aliedustettuja. Jos tämä on sinulle tärkeää, osaat ehkä tehdä johtopäätökset=).

13.3.07  
Anonymous Anonyymi said...

kannattaa ilmeisesti näitä mainoksia jakaa... postiluukusta lattialle lojumaan jäänyt lippulappusi sai jotenkin huomioni ja jo vakaasti äänestyksen unohtaa aikonutkin löysi ehdokkaan... tulipa syy mennä su äänestämään :) eikä tarvitse tuntea itseään luopioksi...

13.3.07  
Anonymous kengu said...

Hyvä "anonymous"! Itse olen näitä Sinin hämäläisiä ystäviä (en siis pääse äänestämään mielestäni ehdottomasti parasta ehdokasta) ja iloitsen jokaisesta varsinais-suomalaisesta, joka päättää äänestää Siniä.

14.3.07  
Blogger Sini Terävä said...

Aivan mahtavaa! Kiitos äänestä, anonyymi=).

14.3.07  
Anonymous Anonyymi said...

Miksi olet ehdolla?

Itsesi takia?

Vai uskotko todella 22-vuoden iässä, että olet tarpeeksi tiedostava, oppinut, asioita pohtinut, omia mielipiteitä muodostanut - ja niitä kyseenalaistanut - ollaksesi kykenevä päättämään asioista taidolla, tiedolla ja tunteella myös muiden eduksi?

14.3.07  
Blogger Sini Terävä said...

Olen ehdolla, koska haluan paremman maailman. Nykyisillä päättäjillä sitä ei tunnuta saavutettavan.

En usko, että vasta vanhana on ”valmis” päättämään asioista. Okei, sitä niin kutsuttua elämänkokemusta on ehkä enemmän, mutta se on saattanut tuoda mukanaan myös lukkiintuneita toimintamalleja ja kyvyttömyyttä nähdä asioiden eri puolia. Toisaalta esim. viisikymppisten kokemus elämästä on hyvin erilaista kuin nykyisten nuoren. Mikä sitten antaisi heille oikeuden päättää nuorten asioista?

En ole sitä mieltä, että ihminen voi tehdä päätöksiä vain jos on kokenut tiettyjä asioita. Emme voi vaatia, että vain lapsen saaneet voivat päättää vanhemmuutta koskevista asioista, vain armeijan käyneet puolustuksesta, lääkärit terveydenhuollosta jne. Eivät asiat mene niin. Eduskuntaan tulee väistämättä päätettäväksi lukuisia ja lukemattomia asioita, joista enemmistöllä ihmisistä ei ole kokemusta: kauppasopimukset, vankeinhoito, aborttilainsäädäntö, huumelait jne. Täytyykö kansanedustajan siis olla vankilassa istunut kansainvälisten kauppasopimusten asiantuntija, jolla on takanaan sekä abortti että huumeidenkäyttöä saadakseen tehdä näistä päätökset?

Moni nuori on voinut pohtia maailmaa, eettisiä kysymyksiä ja omia arvojaan enemmän kuin jotkut keski-ikäiset. Ja tietysti päinvastoin. Me ihmiset olemme niin erilaisia, ettei mielestäni iän mukaan voi lähteä määrittämään, kuka on kykenevä päättämään muiden puolesta. Mielestäni minä olen siihen valmis. En todellakaan tiedä kaikkea, mitä eduskunnassa tulisi tietää – en tietenkään. Muttei tiedä kukaan muukaan. Sen takia asioihin perehdytään. Sen takia on avustajat, kuulemiskierrokset, ryhmäkokoukset. Myös eduskunnassa voi oppia. Ei tarvitse olla kaiken kokenut asiantuntija jo etukäteen.

14.3.07  
Anonymous Anonyymi said...

Edelliseen viestiin viitaten: mainiota Sini! Hyvin perusteltu!

15.3.07  
Blogger Sini Terävä said...

Kiitos=).

19.3.07  

Lähetä kommentti

<< Home