Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

20.8.07

"Osta meiltä hieno pyssy!"

Mainontaa. Aina välillä elän sellaisessa kuplassa, jossa mainostetaan lähinnä suhteellisen harmittomia asioita. Kun tupakkaa ei saa mainostaa, ei muutakaan haitallista saisi. Sieltä kuplasta rämähtää aina joskus alas.

Ruuan mainostamisesta on ollut paljon keskustelua. Valmistajilla kun on kova hinku mainostaa esimerkiksi maitosuklaata terveysruokana, koska siitä saa kalsiumia. Ei näillä "terveysruuilla" sitten onneksi mitään mahdollisia haittapuolia olekaan.

Hämmästyin taas vähän aikaa sitten, kun näin jonkin metsästystarvikeliikkeen mainoksen lehdessä. Toki siinä mainostettiin tiesmitä eräkumisaappaita, mutta samalla myös aseita. Sitä imagoa, että vaelletaan pyssy olalla metsässä. Sitä, että ollaan valmiita tappamaan - metsästys toki koskee eläimiä, mutta voi niillä aseilla muutakin tappaa.

Yhteiskunnastamme kertoo mielestäni aika kuvaavasti se, että päivänä, jolloin on tapahtunut jotain merkittävää, on mahdollista avata maan valtalehti ja löytää ensimmäiseltä sivulta valtava automainos. Ensimmäisellä sivulla ei haluta vastata ihmisten uutisnälkään vaan sillä halutaan rahastaa - ja me suostumme siihen. Samalla, kun lehden pääuutinen saattaa koskea esimerkiksi ilmastonmuutoksen kiihdyttämiä luonnonkatastrofeja, ihmisille syötetään heti alkuun huippucitymaastureita, jotka tarjoavat ah niin mahtavaa nautintoa, mutta samalla ihan pikkuisen kiihdyttävät ilmastonmuutosta.

Ihanan kaksinaismoralistista.