Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

28.6.07

Palkkamurhia EU:ssa

Minun on ollut todella vaikea tajuta, että Romania ja Bulgaria ovat EU:n jäseniä. Liittyminen tapahtui niin ohimennen, ilman suuria puheita. Asiaa hädin tuskin uutisoitiin. Siksi onkin niin hätkähdyttävää kuulla raportteja näistä uusista EU-maista. Kuten nyt vaikka sen, että Bulgariassa käytetään edelleen palkkamurhia politiikanteon keinona.

Palkkamurhia? Onhan Ranskan poliisikin syyllistynyt väkivaltaisuuksiin, Britannia laatinut järjettömiä terrorismilakeja ja Suomi kunnostautunut lähisuhdeväkivallan mallimaana. Silti laaja korruptio, saatikka palkkamurhat, eivät kuulu käsitykseeni EU:sta. Tuntuu, että EU on viime aikoina mennyt lupaamaan jäsenyyksiä kovin köykäisesti. Ja kun kerran on luvattu, että jäsenyys toteutuu vuonna X, näin tehdään, vaikkeivät jäsenyyskriteerit vielä täytykään. Nytkin EU pitää Romaniaa ja Bulgariaa erityistarkkailussa pari vuotta. On kuitenkin aika utopistista uskoa, että halu tehdä parannuksia hallinnossa ja päätöksentekokulttuurissa on yhtä suuri, kun palkinto - EU-jäsenyys - on jo saatu kuin sitä ennen.

On mahtavaa, että EU laajenee. EU:lla on kuitenkin täysi oikeus asettaa vaatimuksia jäseniksi haluaville. Näiden vaatimusten vain pitää päteä samalla tavalla kaikkiin maihin. Näyttää aika kaksinaamaiselta, jos joku pääsee jäseneksi, vaikka kriteerit eivät ole täyttyneet, ja silti samoja kriteerejä vaaditaan muilta mailta. Tosi uskottavaa.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kaiken Kokenut Kansalainen

Palkkamurhia EU:ssa ... Oikeusmurhia Suomessa Moniko oikeasti tietää mitä suomen oikeuskentässä tällä hetkellä tapahtuu ja miksi. Eräs syy on ihmisoikeutuomioistuimen lukuisat tuomiot sen johdosta, että "oikeuslaitos" on suomessa ottanut eduskunnan paikan lain laatijana ... se kun tulkitsee lakeja miten tahtoo tai sitten se ei viitsi tulkita laisinkaan. Asiaa valottaa hieman ihmisoikeustuomioistuimeen tehty valitus lasten asioiden viipymisistä ja lainsäädännön puutteista ... niin puutteelisia ne olivatkin että edellinen miesoikeusministeri piti vaihtaa ja vaihtuipa matkan varrella jopa ihmisoikeustuomioistuimen suomalaistuomarikin. Kaikki tosiseikat on kirjattu tapauksen leino v. suomi yhteydessä. Harmi vain, että EIT lähetti kirjeen missä sanottiin suunnilleen näin " emme vastaa mihinkään asiaa koskeviin puhelintiedusteluihin, joten vastaisuudessa lähettäkää kaikki aineisto kirjattuna ja säilyttäkää kuitti". Mikäli siis kansalainen kantelee lapsia ja erityistä kansanryhmää koskevasta "oikeusministeriön" lainsäädännöllisesti luomasta oikeusturvaloukkauksesta näyttäisi siltä, ettei EIT halua asiasta enempää julkisuutta ... iso osa aineistosta kun on suomen "oikeuslaitoksessa" julistettu salaiseksi ... jopa oikeusasiamiehen asiaa koskeva päätös ... karseaa luettavaa virkamieten viranhoidosta ... ei ole yleisesti saatavilla ... ei kuulemma "kiinnosta" suomen kansalaisia. Tosiasiassa asia koskettaa kuitenkin kymmeniä tuhansia suomalaisia perheitä ... tavalla tai toisella ... kissa on nostettu pöydälle ... mutta Presidentin suosiollisella avustuksella pöytä on piilotettu ... ainakin määräajaksi. (ilmeisesti määräaika on presidentin loppu virkakausi)

1.7.07  
Blogger Tapio Laakso said...

Mites olisi ihmisten kaappaukset ja salaiset pidätysleirit?

Alleged secret detentions in Council of Europe member states

3.7.07  

Lähetä kommentti

<< Home