Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

20.9.07

Päätös

Olen pohtinut paljon ensi vuotta. Päätin jo alkuvuodesta, etten lyö mitään lukkoon liian aikaisin. En päätä keväällä, mitä haluan, ja roiku siinä päätöksessä kiinni loppuvuotta. Tästä on liian huonoja kokemuksia kahden vuoden takaa.

En silti ole voinut olla pohtimatta. Teen niin monia kiinnostavia asioita, että väistämättä mietityttää, mitä niistä haluan tehdä ensi vuonna. Keväällä tiivistin asian eräässä illanvietossa näin: ”En osaa päättää, mitä haluan eniten: TYYn puheenjohtajuutta, SYLin hallitusta vai ViNOn puheenjohtajuutta. Vai haluaisinko kuitenkin vain opiskella.”

Osan vaihtoehdoista olen jo pudottanut pois. Vaikka TYY-vuosi on ollut todella kiinnostava ja yo-liike kiehtoo edelleen, päätin jo hyvän aikaa sitten, etten hae enää TYYhyn enkä myöskään SYLliin. En halua toista vuotta täysipäiväistä luottamustehtävää. Haluan opiskella ensi vuonna, edes osa-aikaisesti. Opiskelemaan minä kuitenkin yliopistolle tulin.

ViNO on ollut vaikeampi päätös. Ensimmäisen kerran minua pyydettiin ehdolle puheenjohtajaksi kaksi vuotta sitten. Viime vuonna pyytäjiä oli useita. Tänä vuonna – no välillä tuntuu, että ilmassa leijuu aika yleisesti oletus ja halu minusta puheenjohtajana.

Olen tykännyt ViNOsta valtavasti. Uskoisin olevani hyvä pj ja tietäväni paljon sekä opiskelijapolitiikasta että muusta valtakunnan tason politiikasta. Silti päätös on kypsynyt tässä viime viikkoina.

En aio hakea ViNOn puheenjohtajaksi vuodeksi 2008.

Olen tyytyväinen siihen, etten jättänyt järjestöelämää kahden vuoden takaisen burn outini takia. Se on pitänyt minua kiinni ihmisissä ja kiinnostavissa asioissa. En kuitenkaan ole vielä toipunut, en valmis. Olen väsynyt. Haluan viettää ensi vuoteni opiskellen ja leväten. Olen kaivannut historiaa tämän vuoden aikana. Haluan päästä uppoutumaan siihen. Haluan myös päästä eroon stressistä, jota olen viime aikoina kokenut opintojen takia. Se ei onnistu, jos teen opintoja vähän toisella kädellä, kokoaikaisessa kiireessä.

Tarvitsen vielä aikaa itselleni, enemmän kuin nyt. Tarvitsen unta, liikuntaa ja kirjallisuutta. Haluan ehtiä käydä nia-tanssissa, pallojumpassa ja kävelyllä. Haluan ehtiä laittaa ruokaa ja nähdä ystäviä. Haluan vapaita viikonloppuja. Hetkiä, jolloin voi vain olla. Syyspäiviä, jolloin käydä kävelyllä, ihailla punaisia lehtiä, haistella ilmaa, juoda teetä ja katsoa elokuvia.

6 Comments:

Anonymous Eekku said...

Onnea päätöksestä ja päätökselle! Järjestön kannalta en voi olla kuin harmissani, mutta hyvä elämä kuulostaa inhimilliseltä kannalta erinomaiselta...

20.9.07  
Blogger Nikke said...

Joo, tämän luettuani päätös on suorastaan loistava. Mitä kaikkea kivaa sitä voikaan tehdä järjestöhommien lisäksi!

21.9.07  
Anonymous Sarianne said...

Onnea rohkeasta päätöksestä! Olisit varmaan ollut erinomainen kaikissa noissa nyt ohittamissasi hommissa, mutta olet varmasti erinomainen myös opiskelussa ja elämästä nauttimisessa!

Meidän elämäntilanteet ja niistä tekemämme johtopäätökset tosiaan vaikuttaa aika samanlaisilta. Ymmärrän sua siis enemmän kuin hyvin. Voitaisiin tässä joskus tavata ja nyökytellä hyville päätöksillemme ;)

Tiedätkö, vuosi vuodelta ihailen aina vain enemmän sun rohkeuttasi..

21.9.07  
Anonymous Ystäväsi Mari said...

Hyvä Sini!

Päätös ei varmasti ollut helppo, sinut tuntien, mutta varmasti hyvä sellainen.:) Tosin olis ollu tosi kiva, jos sä olisit Vinon pj ensi vuonna, mutta toisaalta on kiva, jos sua ehtii nähdä ensi vuonna enemmän.:)

Tiistaina nähdään!

22.9.07  
Blogger Sini Terävä said...

Kiitos ihanista kommenteista, ihanat!

23.9.07  
Anonymous Anonyymi said...

Kuule, skippaa kaikki vastuut ja ota relasti hetki. The world is out there!

3.11.10  

Lähetä kommentti

<< Home