Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

21.11.07

Ehkä on niin

Menen huomenna opiskelijoiden hyvinvointi -aiheiseen Kehrä-seminaariin Tampereelle. Pidän pienen puheenvuoronkin opiskelukyvystä. Juonipaljastus: mielestäni opiskelukyky vaatii myös vapaa-aikaa, kykyä rentoutua, vastapainoa opiskelulle, laiskuuttakin.

Olen kantanut huonoa omaatuntoa, kun en ole ehtinyt enkä jaksanut kirjoittaa vetoomusta enkä päivittää blogia. Lisäsyyllisyyttä on tuonut se, että varsinkaan mitään yhteiskunnallisia ajatuksia en ole ehtinyt tänne kirjoittaa.

Ehkä kuitenkin on niin, että myös järjestötyö tarvitsee vastapainonsa. Että minullakin on oikeus laiskuuteen. Olen väsynyt, kiireinen ja koko ajan pienessä flunssassa. Olen huomannut, että ajattelu vaatii aikaa. Jos siihen ei koko ajan kykene, on oikeus levätä.

3 Comments:

Blogger syksyinen said...

Itse olen taipuvainen ajattelemaan, että varsinkin bloginpidon pitäisi olla hauskaa ja juuri sitä rentoutumista, ei velvollisuus.

21.11.07  
Anonymous Heidi Nurmi said...

Hei! Olen aina välillä käynyt kuikuilemassa blogiasi. On ollut hauskaa lukea täältä kuulumisiasi, kun ei olla lukion loputtua nähty. Sattumalta löysin sivusi viime eduskuntavaalien alla, kun etsin omaa vihreää ehdokastani. Sain jännätä niin sun kuin oman ehdokkaani puolesta. Harmikseni kumpikaan ei eduskuntaan asti päässyt.

Opiskelijana (Joensuun yliopisto) ja masennusta jo kolmatta vuotta sairastavana on ollut ihanaa huomata, kuinka olet ottanut asiaksesi puhua meidän mielenterveystoipilaiden puolesta. Toivonkin, että tuot tätä ongelmaa yhä enemmän jatkossa esille. Itselläni ei ole onneksi missään vaiheessa ollut ongelmaa avun saamisen suhteen. Olen kuitenkin huomannut, ettei systeemi oikein toimi pitkällä tähtäimellä, kun vaihtoehtona on vain olla täysipäiväinen opiskelija tai täysipäiväinen kuntoutuja. Jotenkin olisi siis helpotettava sairastavien taakkaa, sillä on kurjaa ajatella nuorten palavan loppuun jo opiskeluvaiheessa.

No joo se siitä saarnasta. Jatka ihmeessä hyvää työtä. Kyllä se ura eduskuntaakin taatusti tulevaisuudessa urkenee.

26.11.07  
Blogger Sini Terävä said...

Kiitos!

7.12.07  

Lähetä kommentti

<< Home