Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

19.5.08

Ja organisaatio kehittyy

Olin perjantaina osastomme kehittämispäivillä. Kyseisen osaston alla on paitsi TANE, joka on parlamentaarinen neuvottelukunta ja tavallaan vastuussa koko tasa-arvokentästä, sen kritisoinnista ja uusista ideoista, myös tasa-arvoyksikkö, joka vastaa hallituksen tasa-arvopolitiikasta.

Meitä koulutettiin mm. hyvinvoinnista ja yhteisöllisyydestä. Kouluttaja puhui yhdessä vaiheessa siitä, kuinka tärkeäitä ovat pienet teot, kuten esimiehen osoittama huomio esimerkiksi niinkin yksinkertaisessa asiassa kuin tervehtimisessä. Eräs osaston naistyöntekijä kysyi, miten naapuriyksikön esimiehen sitten saisi tervehtimään. Johtavassa asemassa oleva mies huusi väliin vastaukseksi "Käytä lyhyempiä hameita!"

Ja tasa-arvohan on Suomessa kunnossa?

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Näyttäisi olevan, sillä jopa Eduskunnan Oikeusasiamies on päätöksessään 876/2/05 todennut rikoslain tilan olevan epätyydyttävä; koska poliisilla ei ollut toimivaltuutta tutkia rikosilmoituksia ja "hallintomenettelyssä" saadut todisteet virkarikoksen tahallisuudesta olivat käyttökelvottomia.

Siispä 1.5. 2008 saimme tältä osin uudistetun rikoslain.

Entä ne, joiden oikeusturvaa lähes 10 vuotta mahdollisesti loukattiin ?

Onkin hallitus parantanut tilannetta ratifioimalla Lain Eräiden Naisjärjestöjen Valtionavusta.

Tasa-arvo todellakin on mallillaan Suomessa.

Tämän päivän Turun Sanomissa Louise Arbour (yk-alipääsihteeri) toteaa YK-jäsenten olevan eriarvoisessa asemassa ihmisoikeusloukkausten suhteen !

Näin arvovaltaisen tahon toimesta asiaa ei ole ennen julki lausuttu !

24.5.08  
Blogger Sini Terävä said...

Olin myös iloinen tuosta Arbourin lausunnosta. Eriarvoisuus on kyllä kaikille ilmeinen, ja on hienoa, että joku lausuu sen julki.

28.5.08  

Lähetä kommentti

<< Home