Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

9.6.08

Tasa-arvon valtavirtaistamisessa STM:ssä taitaa vielä olla tekemistä

Tasa-arvotilanteita Sosiaali- ja terveysministeriössä osa 2

Ministeriön virkistyspäivä oli viikko sitten. Ensimmäinen osio oli liikuntaa Stadionilla. Osio alkoi leppoisasti keski-ikäisen miehen tytötellessä ikäisiään naisia.

Tänään oli ministeriön perehdytys harjoittelijoille. Meille esiteltiin mm. ministeriön strategiaa vuodelle 2015. Osallistujille jaetuissa papereissa oli tunnollisesti listattu kaikki keskeiset strategiset tavoitteet. Esittelijä kuitenkin hyppäsi niistä yhden yli - sukupuolten tasa-arvoerojen kaventamisen. Myöhemmin samainen esittelijä kertoi meille ministeriön organisaatiosta "Meillä on täällä kaksi ministeriä" ja jatkoi eri osastoihin. Toinen kouluttaja palasi asiaan hieman myöhemmin "Niin, onhan meillä vielä kolmaskin ministeri, joka ei tosin fyysisesti sijaitse ministeriössä eli tasa-arvoministeri."

Perehdytyksen yhteydessä meille myös näytettiin hieman taloa. Postittamo oli yksi kohteista. Sen seinät olikin koristeltu kunnolla. Milläpä muulla kuin tyttökalentereilla ja -kuvilla.

4 Comments:

Blogger Vaula said...

Aaargh!

10.6.08  
Anonymous Anonyymi said...

Aihe onkin ilmeisen arka, sillä tuo sukpuolieroasia on Suomen osalta jopa YK:n päydällä. Promerit-sivuston mukaan 9.6. 2008 Jali Raita jätti YK:lle asiakirjavihkosen Suomen ulkoministeriön jätämän "ihmisoikeus-selonteon" puutteista !

Jopa kansanedustja Esa Lahtela on 14.5. 2008 tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen.

Ja tänään jopa Oikeuskansleri Helsingin Sanomien sivulla ärähti hallituksen lainsäädäntötyön yksipuolisuudesta !

Onkin jopa Oikeusasiamies päätöksessään 876/2/05 todennut puutteita poliisin esitutkintaoikeudessa.

Tässä sitä poliittisen historian opiskelijalle kesäpahkinää !

19.6.08  
Anonymous Taru said...

Ns. tyttökalenterit ovat ihmisoikeusrikkomus naisia kohtaan. Ei kerta kaikkiaan ole oikein, että miehet tuijottelevat kauniita naisia ja kokevat siitä mielihyvää. Jos ei tavalliset naiset riitä, niin antaa sitten olla kokonaan.

26.6.08  
Blogger Sini Terävä said...

Kukin saa puolestani nauttia kotonaan ihan millaisista naisista tai miehistä tahansa. Sosiaali- ja terveysministeriö on kuitenkin valtion virallinen laitos ja satojen ihmisten työpaikka. Sen seinille ei kenelläkään ole mitään perusoikeutta laittaa seksistisiä ja mahdollisesti muita kiusaannuttavia kuvia.

29.6.08  

Lähetä kommentti

<< Home