Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

25.10.08

Viime hetken vaalitunnelmia

Huomenna on kunnallisvaalipäivä. Itse en ole vielä äänestänyt vaan aion tehdä sen vasta huomenna. Pohdimme muutaman ehdokasystäväni kanssa, että kävisimme juhlallisesti äänestämässä ja menisimme sitten sunnuntaiaterialle. Vaalit ovat kuitenkin demokratian juhlaa.

Olen ollut pari viikkoa aktiivisesti kampanjoimassa keskustassa. Vihreiden ehdokasjoukossa on hyvä henki, ja vaalityötä on ollut hauska tehdä yhdessä. Näissä vaaleissa on ollut myös mukavaa, ettei mistään muusta puolueesta ole aloitettu lokakampanjaa. Pikemminkin välit muiden puolueiden ehdokkaisiin ovat varsin leppoisat. Ehdokkailla on toki eri arvot ja tavoitteet, mutta kaikki haluavat omalla tavallaan muuttaa Turkua ja aktivoida kansaa äänestämään. Se yhdistää.

Lähes joka päivä joku ehdokas tai tukiryhmäläinen on puuskahtanut "miksei vaalit voisi olla kesällä!" Kampanjointi tuossa viimassa on kyllä melko rankkaa. Tiistaina seisoin uutterasti sateessakin. Kylmyyden huomaa parhaiten kahdesta asiasta: lisääntyneestä tarpeesta juoda teetä ja hartioista, jotka ovat entistäkin enemmän jumissa.

Kovinkaan suuriin väittelyihin en ole joutunut. Ne on pikemminkin käyty toisten ehdokkaiden kanssa (varsinkin tovereidemme vasemmalta=)). Yleisimmät teemat kadulla ovat olleet toriparkki, kaupungin vuokra-asunnot, kulttuuri ja mielenterveys. Olen toki myös saanut kuulla vastata kysymykseen "Seurusteletko?" ja keskustella siitä, asuuko Jeesus minussa=). Myös Unicefin ja Greenpeacen feissarit ovat tulleet tutuiksi.

Vielä ei juuri jännitä. Huomenna se jännitys varmasti tulee. Aion nimittäin kunnioittaa vaalirauhaa ja lopettaa kampanjoinnin tänään. Kun huomenna ei voi enää tehdä mitään asian eteen, jää aikaa jännittämiselle. Toivottavasti näemme huomenna vaalivoiton ja sen, kun vihreät nousevat Turun kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi!