Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

18.10.08

"Miten oot jaksellut?"

Useampi vaalityössä vastaan tullut tuttu on kysynyt jaksamisesta ja väsymisestä. Onneksi olen voinut sanoa, että ihan hyvin jakselen. Tentti on hoideltu alta pois ja ensi viikolla on periodien välinen viikko, joten vaalityöhön voi keskittyä melko rauhassa.

On kuitenkin hyvä, että ehdokkaiden jaksamista kysytään. Poliitikkokin voi väsyä. Emme me ihmisten kiusaksi niitä lappusia kadulla jakele tai vaalikoneita täytä. Ikävät kommentit voivat väsyttää, samoin pelkkä työnmäärä. Ei politiikassa mukana oleva tai järjestöissä toimiva ihminen ole mikään kone. Samalla tavalla nämä ihmiset tarvitsevat onnistumisen kokemuksia, lepoa ja vapaa-aikaa kuin muutkin.

Poliitikkokin saa väsyä. Se ei tee hänestä huonoa ihmistä tai huonoa poliitikkoa. Ehkä pikemminkin vähän inhimillisemmän ja ihmisläheisemmän poliitikon - poliitikkohan edustaa äänestäjiään, jotka hekin väsyvät välillä. Hyvä poliitikko tunnistaa rajansa ja toimii niiden mukaan. Tarkoittaa se sitten kansanedustajalle kunnallispolitiikasta luopumista, varsinaiselle jäsenelle varajäsenen päästämistä välillä kokouksiin tai ehdokkaalle äänestäjäpostiin vastaamista parin päivän viiveellä.

Itse tunnistan tänään rajani enkä lähde enää illalla kampanjoimaan vaan aion viettää illan kotona kultani kanssa Babylon vitosen nelostuotantokautta katsoen.