Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

17.10.08

Paneeleja

Eduskuntavaaleissa olin ensimmäisessä vaalipaneelissa melkein puoli vuotta ennen vaaleja. Kunnallisvaaleissa ensimmäinen paneeli on vasta noin viikkoa ennen vaaleja - huomenna. Olen menossa Vihreiden edustajaksi Amnestyn ja Ensi- ja turvakotien liiton paneeliin naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Näiden vaalien toinen paneeli on sitten ensi viikon keskiviikkona (22.10.), kun vuorossa on ainejärjestöni P-Klubin paneeli.

Tässä huomisen paneelin ohjelma. Tervetuloa!

Järjestöjen yhteinen kuntavaalipaneeli:
TURUN PALVELUT JA NAISIIN KOHDISTUVA VÄKIVALTA
La 18.10. klo 14-16, Turun uuden pääkirjaston Studio.


Turun kaupungin palvelut naisiin kohdistuvan väkivallan uhreille ovat riittämättömät. Mitä tulevat kuntapäättäjät aikovat tehdä palvelujen parantamiseksi? Amnestyn Suomen osasto, Amnestyn Turun paikallisryhmä ja Ensi- ja turvakotien liitto vauhdittavat Turun toimia naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan 18. lokakuuta järjestettävässä kuntavaalipaneelissa.

OHJELMA:

14.00 TERVETULOA. Tilaisuuden juontaja Tanja Noponen avaa tilaisuuden

14.05 Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson: Amnesty, Turun kaupunki ja naisiin kohdistuva väkivalta – miten politiikkaa ja palveluja kehittämällä voidaan torjua sukupuolittunutta väkivaltaa?

14.15 Puheenvuoro: Tanja Noponen, kehittämispäällikkö Ensi- ja turvakotien liitto ry. Millaista apua, tukea ja neuvontaa Turun tulisi väkivallan uhreille tarjota?

14.25 Kommenttipuheenvuoro: Tiina Rantanen, Rikosuhripäivystys, Länsi-Suomen aluetoimiston aluevastaava. Turun lähisuhdeväkivaltatyöryhmän puheenjohtaja.

14.35 Juontaja esittelee panelistit.

14.40 Juontaja esittää kysymyksiä panelisteille.

15.30 Yleisökysymyksiä ja keskustelua esille nousseista teemoista

15.55 Loppupuheenvuoro. Amnestyn Turun paikallisryhmän tervehdys: Mitä toimintamahdollisuuksia Amnesty tarjoaa turkulaisille. Haastekampanjamainos!

16.00 Tilaisuus päättyy.

Panelistit:
SDP: Laura Lindeberg
Keskusta: Riitta Karjalainen
Kokoomus: Lauri Kattelus
Vasemmistoliitto: Markus Varjonen
Vihreä liitto: Sini Terävä
Suomen kommunistinen puolue: Kirsti Vuolo-Äärilä
RKP: Anniina Pirttimaa
Suomen kansan sinivalkoiset: Olavi Mäenpää
Perussuomalaiset: Jiri Keronen
Kristillisdemokraatit: Pirkko Karimeri-Essén