Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

1.10.08

Voi Lapin Kansa sentään

Olin päivällä käymässä TYYssä, kun Tylkkärin päätoimittaja tuli kertomaan päivän uutisen: Journalisti-lehden päätoimittajan paikalta Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen on irtisanottu ennen työsuhteen alkamista. Syy: parisuhde naisen kanssa.

Tyrmistys oli melkoinen. Millä vuosikymmenellä Lapin Kansa ja Alma Media oikein elävät? Minkälainen käsitys suomalaisesta oikeusjärjestelmästä niillä on? Ovatko ne koskaan kuulleet sellaisista asioista kuin yksityisyyden suoja tai työoikeus? Ei siltä vaikuta.

Ihmisen seksuaalisella suuntauksella tai parisuhdetilanteella ei ole mitään merkitystä hänen työlleen. Piste. Mitä vaikeaa tässä on? Päätoimittajan työssä ei myöskään ole mitään väliä sillä, jos puoliso sattuu olemaan kunnallisvaaliehdokkaana toisella puolella Suomea. Meillä Suomessa kun sattuu olemaan yleinen vaalikelpoisuus. Päätoimittajan ammatti ei kuulu niihin muutamaan ammattiin, joissa politiikanteko on kielletty. Eikä varsinkaan päätoimittajan puoliso.

Alma Median tyyppejä voi pitää melkoisen typerinä jo siksi, että he automaattisesti kuvittelevat naisen puolison olevan mies. Tämä on kuitenkin vain typeryyttä ja vanhakantaisuutta. Irtisanominen sen sijaan on laitonta. Otettu askel on aika suuri. Toivon tosiaan, että päätöksentekijät pääsevät kantamaan vastuun tästä askeleestaan.

1 Comments:

Blogger Sini Terävä said...

Ja sama älykkyys jatkuu myös itse Lapin Kansan päässä: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/vasen/id103323.html

2.10.08  

Lähetä kommentti

<< Home