Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

15.11.06

Olisiko sinulla varaa maksaa?

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen koulutuspoliittista selontekoa. Kopo-puolella saa oikeastaan jatkuvasti pidättää hengitystään, mistä lukukausimaksupuheet seuraavaksi putkahtavat esiin. Selonteonkin yhteydessä asiasta varmasti puhutaan. Eduskunnasta löytyy ihmisiä, jotka olisivat täysin valmiita asettamaan lukukausimaksut EU-/ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille - osa kai jo suomalaisillekin. Ensin mainittua kantaa edustaa myös mm. Keskustan opiskelijaliitto.

Onneksi meitä vastustajiakin vielä löytyy. SYL on avannut nettisivut maksuttoman koulutuksen puolesta.

4 Comments:

Anonymous Tuomas said...

Hienoa, että olet tutustunut muidenkin kuin vihreiden näkemyksiin.
KOL on tosiaan linjannut koulutuspoliittisessa ohjelmassaan, että koulutuksen tulee säilyä suomalaisille maksuttomana ja koulutuksessa on otettava huomioon erityisryhmien tarpeet.

Tämä linjaus tehtiin vuoden 2005 liittokokouksessa kiireellä ja ilman kunnollista keskustelua. Aiomme avata Turun Keskustaopiskelijoiden nimissä asian käsittelyn KOL:n liittarissa joulukuussa. Voin kertoa kokouksen jälkeen, onko KOL säilyttänyt edelleen jästipäisen linjauksensa. Toivottavasti saamme muokattua koulutuspoliittista ohjelmaa muotoon: koulutuksen tulee säilyä maksuttomana...

18.11.06  
Blogger Sini Terävä said...

Yritän kyllä ihan uutterasti pysyä kärryillä siitä, mitä maailmalla tapahtuu ja mitä mieltä eri ihmiset ja ryhmät ovat. Varsinkin Suomen puoluejuttuja tulee seurailtua.

Olen kyllä arvannutkin, etteivät kaikki KOLlaiset kantaa ihan ongelmitta ole nielleet. Hyvä, että nostatte asian uudelleen esiin. Maksuton koulutus on niin tärkeä asia, että toivon kovasti, että opiskelijaliike on mahdollisimman yhtenäisesti sen takana.

19.11.06  
Anonymous Tuomas said...

KOL:n liittokokous on muuttanut linjaansa koulutuksen maksuttomuudesta.
Aiheesta käytiin erittäin vilkas ja tunteenpalolla roihuava keskustelu.
KOL on nyt sitä mieltä, että koulutuksen tulee olla maksutonta kaikille.

3.12.06  
Blogger Sini Terävä said...

Mahtavaa mahtavaa=)

4.12.06  

Lähetä kommentti

<< Home