Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

10.1.07

Vähän taiteesta

On ollut melkoista hulinaa. Tänään lähdin kymmeneksi TYYhyn ja illalla kotiuduin yhdeksältä ehdokaskokouksesta. On miljoona asiaa, jotka työllistävät ja pää ihan sekaisin. Mahtava yhdistelmä=). Onneksi vähitellen helpottaa, kun pääsee paremmin perille oman sektorin jutuista.

Maanantaina kuulin surkean uutisen siitä, että Turku alkoi vuoden alusta periä kouluilta vuokraa taulujen pitämisestä seinällä. Koulujen viihtyisäksi tekemisen vaihtoehtona tauluilla on taidemuseon varastossa makaaminen. Mahtavaa. Tämä tuntuu nyt kuitenkin olevan yleinen kehitys. Lukuisat koulut ovat palauttamassa tauluja kaupungille, koska eivät halua maksaa niistä vuokraa.

Aika uskomatonta. Mielestäni taiteen pitäisi olla mahdollisimman helposti saatavilla. Kynnyksen pitäisi olla matala; en halua, että ihmiset ajattelevat, että taidetta on vain jossain kaukana museoissa. Taidetta voi olla - ja onneksi onkin - kaikkialla ympärillämme. Matalan kynnyksen taidekokemuksia pitäisi helpottaa ja lisätä, ei vaikeuttaa. Taide kouluissa on mielestäni mahtava asia. Lasten ja nuorten taidekasvatukseen on syytä panostaa monin tavoin, ja tämä on yksi lenkki siinä ketjussa. Tuntuukin uskomattomalta, että tästä pitää nyt maksaa kaupungille vuokraa. Käytännössähän vain raha liikkuu toiselta kaupungin laitokselta toiselle. Aivan turhaa ja typerää.