Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

18.12.06

Vähän haikeutta, vähän siivoamista, vähän ärsyyntymistä

Aamulla oli vuoden viimeinen kokous. Ainakin viimeinen, jonka olemassaolon tiedän. On niitä melkoisen monessa tullutkin vuoden mittaan istuttua. Viimeinen kokous tarkoittaa myös, että ViNO-varapuheenjohtajuuteni on jo melkein ohi. Vähän haikea olo. Onneksi jatkan kuitenkin hallituksessa. Päätökseni keskittyä ensi vuonna TYYhyn tuntuu oikealta. ViNOssa saan varmasti jatkaa monin tavoin.

Kokouksen jälkeen suuntasin Riihimäelle - ylös pohjoiseen laskeutumaan jouluun=). Huomenna menen vielä käymään Turussa mutta muuten olen jo täällä jouluvalmiudessa. Siivoilin tuossa hieman joululauluja kuunnellen. Täällä on jopa aavistuksen verran lunta. Kyllä se joulu tulee sieltä.

Päivän lehdykkäinen sai taas aikaan pientä murinaa. En ole koskaan ollut mikään suuri tulospalkkioiden ystävä. Haluan uskoa solidaarisuuteen ja tasa-arvoisuuteen enkä pidä siitä, että työpaikoille luodaan työntekijöitä ja parempia työntekijöitä. Näiden lisäksi sain tänään lukea, että tulospalkkauksiin liittyy myös sukupuolittunut aspekti. Niitä kyllä jaetaan työpaikan sisällä periaatteessa tasa-arvoisesti, mutta sattumoisin koko tulospalkkausjärjestelmä on pääosin käytössä miesvaltaisilla aloilla. Tulospalkkaus siis käytännössä lisää miesten ja naisten palkkaeroja. Ihan kuin naisilla ei olisi jo muutenkin ihan tarpeeksi paljon miehiä heikommat palkat.