Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

19.12.06

Kiitos vaan eduskunta.

En juurikaan uskonut. Jonkin verran toivoin. Molemmat turhaan. Eduskunta ei nostanut opintotukea himpun vertaa ensi vuodelle. Turha tulla sanomaan, että ateriatuen pieni korotus parantaa opiskelijan tilannetta. Voin toki kiittää siitä, ettei olojamme suorastaan kurjisteta lisää, mutta varsinainen parannus ei ole se, jos ateriatuki pysyttelee aterian hintojen perässä. Hinnat nousevat, joten on vähintään kohtuullista, että tukikin nousee. Opiskelija kyllä maksaa saman verran kuin ennenkin.

Aika uskomaton farssi oli sekin, että ne seitsemän hallituspuolueiden edustajaa, etunenässä kepun Antti Kaikkonen, jotka tekivät budjettiesityksen opintorahan nostamisesta, äänestivät kiltisti hallituksen esityksen mukaan. Siis omaa esitystään vastaan! Melkoinen mediatemppu koko aloite. "Kyllähän me haluttaisiin mutta kun nämä realiteetit vaativat. Ja puoluekin käskee." Aargh.

Kuinka kauan päättäjät voivat olla sokeita? Tilanne ei ole tokikaan verrattavissa, mutta par'aikaa lukemani Linnan Täällä Pohjantähden alla tulee väistämättä mieleen. Kirjan mukaan Eetu Salin jyrisee jotain sen kaltaista (kirja on Riihimäellä ja mä Turussa, en voi lainata) kuin "Jumala on joko kuuro, sokea tai porvari!" Samaa voisi kai sanoa nykyisistä päättäjistä. Porvarin tilalle kai sopisi paremmin keskustalainen tai demari.

4 Comments:

Anonymous Jukka Kumpuvuori said...

Päinvastoin nykyisten päättäjien joukossa ei ole kuuroja eikä sokeita saatikka kuurosokeita:) Yritetään saada vammaisia mukaan maaliskuun vaaleissa! Porvareita kylläkin löytyy...

19.12.06  
Anonymous Amu said...

Kalle Könkkölä on kyllä ollut sitä mieltä, että Jumala on vammainen. Minun on vaikea ottaa kantaa, koska en usko Jumalaan ollenkaan. Lähtökohtaisesti ajatus vammaisesta Jumalasta kuulostaa erittäin hyvältä. Mutta että vammaista verrataan porvariin... Hmm...

19.12.06  
Blogger Sini Terävä said...

Aijaijai. Kiukkuisena sorruin lainauksessani epäkorrektiuteen. Sokea ja kuuro viittasivat lähinnä asioiden huomiotta jättämiseen. Käytetty ilmaus, mutta kyllä aika epäkohtelias ja epäoikeudenmukainen "oikeita" kuuroja ja sokeita kohtaan. Että kiitos vaan huomatuksesta=).

Jumalan olomuotoa tai ominaisuuksia en lähde arvuuttelemaan, mutta mua viehättää mm. jossain törmäämäni lause "She is black."=)

20.12.06  
Anonymous Aija said...

Hallituspuolueiden opintoraha-aloitteen tekijöitä ei käy kateeksi tällä hetkellä. Luultavasti heille ei tosin tule suurta hallaa siitä, että äänestivät korotusta vastaan. He voivat vedota äänestäjille siihen, että yrittivät niin kauan, kuin opintorahan korotuksen saamisesta läpi oli jotain toivoa ja alistuivat sitten ryhmäkuriin. Niin kuin asia varmaan onkin. Perusteeton pisteiden keräily opiskelijoilta harmittaa silti.

20.12.06  

Lähetä kommentti

<< Home