Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

23.4.07

Jos pidät kokouksista ja vähistä yöunista...

Federation of Young European Greens piti viikonloppuna liittokokouksensa. ViNOn viralliset edustajat olimme minä ja Tapio Laakso. Muita suomalaisia oli paikalla sen verran paljon, että kun kertoi, mistä on kotoisin, yleinen vastaus oli ”Taas lisää suomalaisia!” =).

Kokouksessa sai muutamaan otteeseen jännittää oikein kunnolla. FYEGin sisäistä tasa-arvotoimintaa luotaava Gender Guidelines –paperi meni jokseenkin mutkitta läpi. Sen sijaan liittymisestä Euroopan vihreän puolueen EGP:n nuorisosiiveksi käytiin kova keskustelu. Äänestystulos oli niin tiukka, että yhdenkin äänen puuttuminen olisi estänyt liittymisen. Yhtä ankarasti äänestettiin myös siitä, palkataanko FYEGille poliittinen pääsihteeri. ViNOlaisten iloksi tämäkin esitys meni läpi.

Jännitystä aiheutti toki myös uuden hallituksen valinta. ViNOa edustamaan valittiin suurella äänimäärällä hallituksemme jäsen Emma Kari. Sen sijaan miespuheenjohtajan paikkaa tavoitellut Markus Drake ja taloudenhoitajaksi pyrkinyt Mika Nurmikolu hävisivät vastaehdokkailleen. Kokonaisuudessaan FYEGin uusi hallitus näyttää tältä:

- puheenjohtajat Marina Barbalata (Romania) ja Bartek Lech (Puola)

- tiedottaja Emma Kari (Suomi)

- kampanjakoordinaattori Marc Gimenez (Katalonia)

- fundraiser (=rahanhankkija) Charlotte Gasser (Englanti)

- EU-koordinaattori Dorien Keizer (Alankomaat)

- projektikoordinaattori Rafi Korn (Italia)

- taloudenhoitaja Ogynan Kovachev (Bulgaria)

- jäsenjärjestövastaava Carolina Lopez (Espanja)

FYEGin tiukkojen sukupuolivaatimusten takia nähtiin tilanne, jossa hallitukseen olisi valittu yksi nainen liikaa. Vähiten ääniä saanut nainen korvattiinkin miehellä.

Liittokokousta edelsi kaksi päivää kestänyt kevätseminaari. Reissu oli todella antoisa ja mukava, mutta väsymys on sitä luokkaa, että jonkinsorttisen hermoloman kyllä tarvitsisi. Varsinkin kun tuon kokouksen jälkeen kaikki suomalaiset kokoukset tuntuvat organisoiduilta ja selkeiltä=).

Eurooppalaiselle integraatiolle kyllä tuntuu olevan tarvetta, kun Wienin lentokenttävirkailija kuvitteli, että Arlanda-Helsinki –lento on Ruotsin sisäinen=).

Itävallan vihreiden puoluetoimisto oli koko talon kattava kompleksi, jonka keskellä oli ihana sisäpiha puineen ja värikkäine valoineen. Kuvassa Norjan Björn Hugo ja Suomen Emma

Ennen liittaria oli mielenosoitus Puolan seksuaalivähemmistöjä sortavaa suunnitteilla olevaa koululainsäädäntöä vastaan. Kylttiä pitelemässä väistyvä pj Ska, uusi pj Bartek ja MEP Ulrike.

Hallitusehdokkaat tentissä: vasemmalta Esther, Markus, Marc, Carolina, Bartek, Mika, Charlotte, Emma, Ogy, Marina, Rafi ja Dorien.

Työnsä lopettanut hallitus

Äänestellään, äänestellään

Suomalaisten pöytä=)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mikä on Arlanda-Tukholma -lento?

24.4.07  
Blogger Sini Terävä said...

Oho, kirjoitin tosiaan noin. Tarkoitin Arlanda-Helsinki -lentoa. Väsymys näkyy monin tavoin...

Korjasin tekstiin oikean muodon. Kiitti huomiosta=).

24.4.07  

Lähetä kommentti

<< Home