Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

21.1.08

"Ja se tekee kuusi euroa"

Olin tänään hammashygienistillä (YTHS:llä tietty). Oma aikani oli vähän myöhässä, joten sain monta monituista kertaa kuulla, kun viereisestä huoneesta huudeltiin asiakasta. Ei tainnut koskaan saapua.

On vaikea ymmärtää, miten se ajan peruminen voi olla niin vaikeaa. Samana päivänäkin peruminen on niin paljon parempi kuin jättää perumatta. Saattaa joku vaikka päästä akuuttihoitoon tilallesi. Perumatta jätetyt ajat ovat mm. YTHS:llä tosi kova ongelma. Perumattajättämismaksua on korotettu, on tiedotettu asiasta. Jokainen perumatta jäänyt aika kun maksaa aika paljon.

2 Comments:

Anonymous SK said...

Mäkin olin eilen YTHS:llä ja ihmettelin, kun ajanvaraustiskillä uutta aikaa varatessani nainen toisti toistamasta päästyään, että ilmoitanhan sitten tähän ja tähän numeroon mikäli en pääsekään. Olin aluksi ihmeissä ja lopulta jo lähes hermostuksissani tästä jankkaamisesta. Enköhän nyt ole tulossa kun kerran aikaa varaan ja totta hemmetissä ilmoitan, jos en nyt sattuisi sairauden tai vastaavan takia pääsemään!

Muistin kuitenkin YTHS:n peruuttamattomien aikojen tilastot, joten otin naisen huolet vastaan ja lupasin kiltisti ilmoittaa mikäli estyisin tulemasta.

Omaa kauhistuttavaa spekulaatiotani on, että juuri YTHS:n suuri käyttämättömien aikojen määrä johtuu opiskelijoiden keskuudessa pelottavan laajasti esiintyvistä mielenterveysongelmista. Kyllähän sitä vastuulliset ihmiset (joita yliopisto-opiskelijat kai kuitenkin ovat) muuten varmaan aikansa peruuttaisivat?

23.1.08  
Blogger Sini Terävä said...

Mielenterveysongelmilla on varmasti osuutensa. Toki osa aikojen käyttämättömyydestä johtuu varmasti ihan inhimillisestä unohtamisesta tai väärinkäsityksistä ja osa välinpitämättömyydestä. Mm. paha uupumus ja masennus aiheuttavat kuitenkin toimintakyvyttömyyttä, sitä että on vaikea lähteä edes ovesta ulos. Jos kaikki asiat elämässä ovat vaikeita, ei se niin helppoa ole soittaa ja perua aikaakaan.

Jos aikojen perumisen voisi tehdä netissä, luulen, että ongelma helpottuisi.

25.1.08  

Lähetä kommentti

<< Home