Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

7.1.08

Opiskelijan arkeen

Olin tänään ranskan tunnilla. Tästä se opiskelu taas alkaa. Sumplin viime viikolla opinto-oppaiden, opetusohjelman ja opintorekisteriotteen kanssa kevään aikatauluja. Näyttääpi siltä, että minun ja kandin tutkinnon välissä on kaksi polhissan ja kaksi hissan tenttiä. Nämäpä aion nyt keväällä suorittaa (yhden tentin tosin ehkä korvaan esseellä). Lisäksi kevääni koostuu mainitusta ranskan tekstin ymmärtämisen kurssista sekä palautteenantotaidon kurssista. Tällä hetkellä opetusta on huimat neljä tuntia viikossa, enimmilläänkin kevään aikana kuusi tuntia. Loppuaika täytyy sitten kuluttaa kirjojen parissa.

Toisentyyppisiä opetukseen liittyviä ajatuksia tuli myös mieleen Kustavissa mökkeillessä. Miksi ihmeessä sen puolen vuoden aikana, jonka kaikki pienet koululaiset kolmannella luokalla osallistuvat sekä teknisen että tekstiilityön opetukseen, ei opeteta jotain hyödyllistä? Kukkatelineiden ja pannunalusten valmistaminen kun ei ole sitä kaikkein eniten arkielämässä tarvittavaa. Harvapa meistä omistaa esim. höyläpenkin tai edes höylän. Toisaalta kovinkaan monen varustetasoon ei kuulu ompelukone. Opetettaisiin vaikka ompelemaan nappeja tai veistämään puukolla. Molempia taitoja kun saattaisi ihan tosi elämässä tarvita eikä niitä ihan luonnostaan osaa. Nimim. "Pitänyt puukkoa kädessä noin kolmesti"

1 Comments:

Anonymous CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

9.1.08  

Lähetä kommentti

<< Home