Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

26.4.09

Erinäistä vaikuttamista

Taas on ollut melkoista kiirettä ja hoppua. Pysähdyin tässä miettimään, että viime päivien menot edustavat aika hyvin erilaisia vaikuttamisen muotoja. Keskiviikkona edustajiston kokouksessa käytiin mm. lähetekeskustelua TYYn talousstrategiasta. Vaikuttamista yhden ison organisaation taloudellisen toiminnan arvoihin ja ratkaisuihin siis. Torstai ja perjantai kuluivat Turun liikuntalautakunnan strategiaseminaarissa. Tämä taitaa olla sitä politiikkaa perinteisimmillään: kunnallispolitiikkaa ja vielä lautakunnan jäsenenä. Ainakin pohjakeskustelut liikuntatoimen strategiasta vaikuttivat hyviltä.

Eilinen taas kului vähän erilaisessa vaikuttamisessa. Vinon hallitus kokousti. Teimme päätöksiä mm. Kööpenhaminan ilmastokokoukseen ja paikallistason toimintaan liittyen. Päivällä oli myös useiden järjestöjen yhteinen ydinvoiman vastainen mielenosoitus, jossa olin mukana sekä marssimassa että puhumassa.

Tuli aika hyvä vaikuttamiscocktail. Tehokkainta on monesti, kun on valmis sekä istumaan pitkissä kokouksissa ja vääntämään papereiden sanamuodoista että lähtemään kadulle osoittamaan mieltään. On myös hyvä, jos toimii sekä yhdessä samanmielisten kanssa että joutuu välillä väittelemään erimielisten ja -taustaisten kanssa. Ei ainakaan pääse tuudittautumaan ajatukseen, että enemmistö ihmisistä on samaa mieltä kanssasi. =)