Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

6.4.09

Yhdistyvä ylioppilaskunta

On ollut kiintoisaa olla mukana yliopistomurroksessa. Turun yliopisto ja kauppakorkeakoulu yhdistyvät ensi vuoden alussa. Samalla yhdistyvät ylioppilaskunnat. Yhdistymisiin on liittynyt paljon säätöä, sopimista, muutoksia, epätietoisuutta. Ei näin suuria muutoksia kuitenkaan joka päivä tapahdu. Julkisuudessa on puhuttu paljon Aalto-yliopistosta mutta vähemmälle huomiolle ovat jääneet Turun ja Itä-Suomen yhdistyvät yliopistot (jotka eivät siis yhdisty keskenään=)).

Yhdistyvässä ylioppilaskunnassa yhdistyy kaksi eri kulttuuria ja kaksi erikokoista ylioppilaskuntaa. Vaikka virallinen uusi ylioppilaskunta aloittaa vasta vuodenvaihteessa, on parast aikaa käynnissä edustajistovaalit, joissa valittava edustajisto aloittaa työnsä jo tämän vuoden puolella. On erittäin kiinnostavaa nähdä, miten vaaleissa käy.

Kaksi vuotta sitten TYYssä tapahtui selvä siirtymä sitoutumattomuuteen. Nyt mukaan tulee uutena kauppakorkean lista. Lisäksi humanistilista on uusi ilmiö ja soihtarien tarkoituksena on olla koko yhteiskuntatieteellisen lista. En osaa ennustaa vaalitulosta. Syntyykö kauppiksessa vaali-intoa ja tarvetta "puolustaa" omaa etua, joka näkyisi äänivyörynä kauppakorkean listalle, joka on vaalirenkaassa oikiksen ja lääkiksen kanssa? Miten taas käy poliittisten? Meillä on isoin ehdokaslista ja mielestäni tietysti parhaat ehdokkaat. =) Huomenna näkee, mihin se riittää.

Olen itsekin ehdolla. Haluan TYYn, joka uskaltaa ottaa kantaa laajasti yhteiskunnan tapahtumiin. Joka panostaa opiskelijoiden hyvinvointiin. Joka kantaa globaalia vastuuta, tukee Reilua kauppaa ja luomua sekä edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. TYYn, joka taistelee koulutuksen maksuttomuuden puolesta ja jolle tärkeimpiä ovat opiskelijoista heikoimmassa asemassa olevat.