Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

18.5.09

Puoluekokoustelua

Olipa melkoinen puoluekokous. Anni tuli lopulta valittua puheenjohtajaksi (jo sitä neljä vuotta odoteltiin=)), saatiin hyvät varapuheenjohtajat - Mari, Oras ja Jyrki - ja hyväksyttiin puolueen ensimmäinen strategia. Olin itse mukana melkein kaksi vuotta istuneessa strategiatyöryhmässä, ja täytyy sanoa, että mielestäni paperi on mainio. Nyt kun vielä meiltä löytyy halu todella toteuttaa se.

Minut valittiin puoluehallitukseen. Valtuuskuntaan tulikin jo kahden kauden rotaatio täyteen. Vinolaisia saatiin hyvin eri paikoille: Amu valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi, minä ja Touko puoluehallitukseen ja suuri määrä tyyppejä valtuuskuntaan. Vinolaiset pitivät myös järjestönä mitaten selvästi eniten ja erittäin laadukkaita puheenvuoroja. Jee, ollaan hyviä. =)

Tässä omat puheenvuoroni:

Vinon linjapuhe poliittisessa keskustelussa (puheaika kaksi minuuttia):

Hei ystävät.

Viime aikoina ei ole ollut pelkästään helppoa olla nuori. Nuoriin kohdistetut vaatimukset ovat suuria. Vai mistä muusta kuin yhteiskunnan vaativuudesta kertoo se, että korkeakouluopiskelijoista neljännes kärsii mielenterveysongelmista?

Tänä keväänä sukupolveen liittyvät kysymykset ovat olleet vahvasti esillä. Eläkeuudistus nostatti tunteita eri ikäisissä – mutta kaikille nuorille taisi olla selvää, että meidän eläkeikämme tulee olemaan paljon nykysuunnitelmia korkeampi. Kun eläkeikää ei saatu nostettua, lastattiin entistä enemmän paineita työuran alkupäähän – nuorille. Toiselta asteelta olisi ponkaistava suoraan korkeakoulutukseen, joka olisi suoritettava viidessä vuodessa, samalla työkokemusta hankkien. Opintotukea uudistetaan, jotta me kaikki varmasti valmistuisimme määräajassa. Lisää rahaa tähän ei kylläkään ole luvassa. Ei sitten kenellekään tullut mieleen, että vika voisi olla opintotuen määrässä, ei rakenteessa?

Talouttamme heiluttava lama on useallakin tavalla erilainen kuin viimeksi. Yksi keskeinen ero on se, että korkeakoulutettuja on selvästi enemmän työttömänä. Jo vuosia opiskelijat ja vastavalmistuneet ovat saaneet tottua työelämän epävarmuuteen. Nyt meitä prekaareja odottaa myös työttömyys.

Kauan on puhuttu vanhemmuuden kustannusten jakamisesta tasan työnantajien kesken, jottei nuoria naisia syrjittäisi työmarkkinoilla. Mitään ei silti ole tapahtunut. Pitkään on vaadittu ammattiyhdistysliikkeeltä heräämistä pätkätyöläisten arkeen. Turhaan. Nuorten mielenterveysmäärärahoista on saatu tapella joka vuosi eivätkä ne vieläkään ole riittävällä tasolla.

Jos nuoret todella ovat tärkeä osa yhteiskuntaa, jos meidän tulee kantaa kaikki vastuu ilmastomuutoksen seurauksista ja eläkepommista, jos me olemme ”tulevaisuuden toivoja”, tulee sen jollain tavalla näkyä myös nykypoliitikkojen toiminnassa. Ikuisesti eivät nuoret voi odottaa.

Kannatuspuheenvuoro Marille vpj-kisassa (puheaika yksi minuutti):

Heipä hei jälleen.

Mielestäni tämä puolue tarvitsee Mari Puoskarin varapuheenjohtajakseen. Olen ollut jäsenenä Marin vetämässä strategiatyöryhmässä ja voin sanoa, ettei tule mieleen ketään, joka olisi vetänyt strategiatyötä paremmin. Tulevalla kaksivuotiskaudella huomenna hyväksyttävä strategia on tarkoitus panna toimeen. Eikö olisi haaskausta jättää valitsematta toimeenpanotyöhön henkilö, joka tuntee strategian paremmin kuin kukaan?

Yksi tulevien vuosien keskeisistä tavoitteistamme on puolueen jäsenmäärän kasvattaminen. Vinolla on tässä puoluekokouksessa toiseksi eniten edustajia Uudenmaan jälkeen. Mari on ollut yksi voimahahmoista nykyisen Vinon alkuaikoina. Mari laittoi Vinon jäsenjärjestöjen perustamistyön alkuun ja on yksi syy siihen, että Vinon jäsenkasvu on ollut vahvaa koko 2000-luvun. Tätä taitoa tarvitaan puolueessakin.

Mari on erittäin pätevä ja motivoitunut puoluetoimija. Tämän lisäksi Mari on helposti lähestyttävä ja ystävällinen kaikkia kohtaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että Mari on sisimpäänsä asti vihreä. Mari on vahvasti aatteellinen henkilö, maailmanparantaja, joka haluaa murskata lasikaton ja pysäyttää ilmastomuutoksen. Mari on oikea ihminen oikeassa paikassa toimiessaan varapuheenjohtajana.

3 Comments:

Blogger Jape said...

Olipa juu melkoinen puoluekokous ja demokratian irvikuva. Missäs se paljonmainostettu kiivas puheenjohtaja kamppaulu oikein oli? entä se vihreiden periaate, että puheenjohtajan vuorotteleen mies ja nainen vuorotellen?

Ei hyvältä näytä, kun puheenjohtaja on taistolaistaustainen runoilija, joka ei ole eläissään tehnyt työtä ja joka kohta ryhtyy työministeriksi...

Ja se toive että Vihreisiin tulisi lisää miehiä, niin siellä on jo ne miehet jotka sinne on tulossa (homot) muita sinne ei ole tarjolla, arvelen.

Jo se että Vihreät kannattavat poikien ympärileikkkausta, joka on selvää törkeää puolustuskyvyttömän lapsen pahoinpitelyä, saa miehet pysymään poissa moisesta epätasa-arvoisesta puolueesta...

Veikkaan muuten, että sensuroit tämän viestin...

18.5.09  
Blogger Tapio Tuuri said...

Pitääkö olla homo, jotta voisi miehenä päästä vihreisiin?

19.5.09  
Blogger Sini Terävä said...

En oikein ymmärrä tätä huolta miesten vähyydestä vihreiden johdossa. Totta, puheenjohtajaksi valittiin nainen. Puoluesihteeri, kaksi varapuheenjohtajaa ja valtuuskunnan (puolueen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä) taas ovat miehiä. Siitä tulee kyllä ihan enemmistö kärkipaikoista. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja valitaan vasta eurovaalien jälkeen.

Bloggauksessani mainituista miehistä Oras on homo. Jyrkillä ja Toukolla on parisuhde naisen kanssa. Samoin Panu Laturi ja Kristian von Essen ovat naimisissa naisten kanssa.

19.5.09  

Lähetä kommentti

<< Home