Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

4.1.11

Elämänmuutoksia

Kuten edellisestä kirjoituksesta pystyi jo päättelemään, elämässäni on käynnissä monensorttisia muutoksia. Muutokset eivät tosin ole olleet täysin niitä, mihin edellinen postaus viittasi.

Toteutuneista vihjatuista muutoksista suurin on muutto Helsinkiin. Joulukuussa pakkasin kimpsuni ja kampsuni erinäisiin laatikoihin ja jätin hyvästit Turulle. Tällä hetkellä elän vielä kahden kodin elämää: itse majailen puolisollani ja suurin osa tavaroista jo uudessa kodissa. Meillä on nimittäin sellainen (sekä melko paljon asuntolainaa). Ihana kaksio -29 rakennetussa talossa Kalliossa! Keittiöremontti, kylpyhuoneremontti ja seinien maalaus. Sitten meillä on ehkä kaikkein hienoin koti.

Hyvästit Turulle tarkoittivat hyvästejä myös Turun kunnallispolitiikalle. Toki olisi ollut hyvä saattaa vaalikausi kunnialla loppuun mutta elämä muuttuu nopeammin kuin neljän vuoden sykleissä. Reilumpaa äänestäjiä kohtaan lie antaa varavaltuutettuus ja lautakunnan jäsenyys ihmisille, jotka ovat kiinni Turussa ja halukkaita sen kehittämiseen kuin itse roikkua etäältä, kiireisenä, varmasti toisinaan ilman motivaatiotakin.

Lisää muutoksia. Ensi viikolla en enää ole päätoiminen opiskelija vaan palkkatöissä, jopa vakituisissa sellaisissa. Muutos on melkoinen. Vähän mietityttää, kuinka sen kesken olevan gradun kanssa käy mutta ainakin vielä tuntuisi olevan motivaatiota tehdä sitä töiden ohessa. Varmasti hitaasti mutta ehkä kuitenkin vähitellen.

Sillä tätä työtä en halunnut päästää käsistäni. Se on samalla se viime kirjoituksen asioista, mikä ei toteutunut. En jättänytkään hyvästejä opiskelijaliikkeelle vaan menen sinne töihin. Sain pestin Suomen ylioppilaskuntien liiton sosiaalipoliittisena sihteerinä. Uskon tuon olevan hyvinkin oikea työ minulle. Jos jotkin asiat ovat olleet kantavina toiminnassani, niin juuri opiskelijat, hyvinvointi ja yhdenvertaisuus. Jos niiden kanssa pääsee päiviään viettämään, ei luulisi olevan hullummin asioiden.

Muutoksia, muutoksen tuulia. Uusia asioita. Voi mennä hetki tajutessa, mikä kaikki on vaihtunut ja mikä jatkuu mutta siihen uskon, että asiat ovat hyvin.