Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

11.9.06

Sinänsä ihan suloista, mutta

On sinänsä suloista, että Japanin keisarilliseen perheeseen syntyi lapsi. Vauvat kun yleisesti ottaen ovat. Mutta tähän asiaan liittyy kyllä todella suuri mutta. Miten on mahdollista, että koko maa menee täysin sekaisin ja hullaantuu vain siitä syystä, että lapsukainen sattui olemaan poika! Tyttöjähän keisariperheen nuorimmassa polvessa on jo kolme kappaletta. Mutta ei, vasta kun saadaan poika kehiin, on tulevaisuus turvattu. Dynastia kukoistaa ja pyhä perinne jatkuu.

Käsittämätöntä! Miten japanilainen yhteiskunta voi millään saavuttaa sukupuolten välisen tasa-arvon, jos näin perimmäiset arvot ovat pielessä? Sillä mitäpä muuta tämä kaikki pikkuprinssin ympäröivä juhlinta, pääministerin ylistävät lausunnot jne. osoittaa kuin sen, että mies on naista parempi. Miten pikkutytöt voivat kasvaa itseensä luottaen kohti johtajanpaikkoja ja itselleen tärkeää ammattia - on se sitten poliitikko, insinööri tai kotiäiti - jos heille maan korkeimmat tahot osoittavat, että "Hei, ootsä säkin ihan kiva, mutta toi naapurinpoika on kyllä paljon parempi. Sä riität kyllä johonkin ja hätätilassa me voidaan tehdä susta ihan tärkeäkin ihminen, mutta ei ei. Turha luulla, että voit edetä mihinkään silloin, kun noita kivoja poikia on tavoittelemassa samaa postia."

Eihän Japanin keisarilla ole todellista valtaa, mutta eleenä ja yhteiskunnan tilasta kertovana indikaattorina tämä on kyllä mielestäni melko kuvaava. Enpä haluaisi tällaisiin enää törmätä. Ärsyttää ja kiukuttaa! Grrrr!

(Oikeasti suloista taas on se, kun nimipäivälahjaksi saa vain reiluja, hyvään tarkoitukseen meneviä tai käsintehtyjä asioita=))

PS. Vanhemmuuden kustannuksien jakamisesta aletaan keskustella eduskunnassa. Hallituksen esityksessä on kuitenkin vielä ongelmia. Suunta onkin huomenna kohti Helsinkiä, jossa luovutamme lastentekolakon adressin eduskunnan naisverkostolle. Huomisaamuun kello kahdeksaan mennessä tulleet allekirjoitukset pääsevät mukaan luovutettavaan adressiin. Allekirjoittamaan siis! www.lakko.org