Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

16.11.06

Amnestyläisen elämästä

Amnestyn pikavetoomusverkoston sähköpostilista toimii taas. Vetoomusrintamalla olikin pari kuukautta hiljaiseloa - en koskaan muistanut tai ehtinyt hakea vetoomusaineistoja nettisivuilta - mutta nyt alkaa taas tuttu vetoomusten kirjoittelu. Jo olenkin tätä viisi vuotta tehnyt.

Äsken kirjoitin poikkeuksellisesti kaksi vetoomusta kerralla. Niin käy toisinaan, kun jokin maa päättää viisaudessaan laittaa kuolemantuomion lähipäivinä täytäntöön ja asiaan pitää reagoida heti. Nyt asialla oli Iran, joka on aikeissa teloittaa yhdeksän terrori-iskusta syytettyä arabimiestä. Toinen vetoomus koski Argentiinaa. Maassa "katosi" sotilashallinnon aikana arviolta 30 000 ihmistä. Näiden ihmisten omaisia, turvallisuuspalvelun vastaisten oikeudenkäyntien todistajia ja ylipäänsä ihmisiä, jotka yrittävät saada oikeutta "kadonneille" on viime aikoina uhkailtu toistuvasti. Eipä järin hyvä tilanne.

Jos joku haluaa lähettää valmiit vetoomukset jommasta kummasta aiheesta, voin lähettää ne pyynnöstä. Mitä isompi kirjetulva, sitä parempi=).

***

Huomisaamulla seitsemältä lähtee bussi kohti Espoon Korpilampea ja SYLin liittaria. Varmasti kiinnostava mutta myös rankka viikonloppu luvassa. Meillä on mahtava vihreä pj-ehdokas; vähän jännittää, kuinka käy. Olisi kyllä jo aika saada hyvä vihreä nainen SYLin johtoon!