Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

30.11.06

Porkkanaista synttäriä

Pidettiin eilen Marin kanssa yhteiset synttärit hauskoille turkulaisille ihmisille (anteeksi te kaikki muualla asuvat ihanat - pippalot oli yksiössä, joten oli pakko rajoittaa paikallisiin). Kävijöitä oli yhteensä varmaan parisenkymmentä. Mukavaa oli. Ja mahtavia lahjojakin tuli, aina sukkanauhoista talviteehen ja joulukalenterista huopaheijastimeen. Jee jee.

Tarjottavatkin oli kerrassaan onnistuneita. Itse kunnostauduin leipomalla elämäni ensimmäisen porkkanakakun, vieläpä vegaanisen. Siitä tuli niin hyvää. Tässä resepti muidenkin riemuksi.

Porkkanakakku

4,5 dl hienoksi raastettua raakaa porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
1,5 dl kauramaitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia

Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy sekä maito.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää jauhot nesteeseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua noin 45 min 175 asteessa.

Kuorrutus:
Sekoita Keijua (se sininen törpelö on vegaaninen), tomusokeria ja vaniljasokeria sekä vähän suolaa passelissa määrin ja sovelian suhtein.