Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

14.1.09

Unitalo

Turussa on avattu mahtava asia: päiväunitalo. Naphouse on Humalistonkadulla oleva tila, johon kuka tahansa saa ilmaiseksi mennä päivänokosille. Ihastuttava idea! Olen lukemattomia kertoja manaillut kaupungilla, kun väsyttäisi eikä ole mitään paikkaa, missä voisi nukkua päiväunet tai muuten vain levätä. Kunpa päiväunitalo olisi vain vähän lähempänä yliopistoa...

Naphouse toimii myös galleriana ja tapahtumatilana. Siellä myydään Reiluja tuotteita ja kuulemma kahvilakin on suunnitteilla. Naphousea pyörittävä Hauska perhe -järjestö on havainnut saman kuin ViNO yhdessä tämän vuoden kampanjassaan: avointa julkista tilaa ei ole kaupungeissa tai kunnissa mitenkään liikaa. Melkein kaikki paikat, joissa voi oleilla, ovat maksullisia tai muuten kaupallisia (kahvilat, kauppakeskukset jne.). Niiden rinnalle tarvitaan tilaa, jossa kuka tahansa voi viettää aikaa - rauhoittua, tavata kavereita, lukea tai vaikka sitten nukkua.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

hmm... jos yliopistolta kaipaat unipaikkoja kasvatustieteen pyhättö educarium on minulle varsinainen naphouse. kirjaston sohvien lisäksi olen ottanut päiväunia lukusalissa ja ihan siinä aulassakin. viimeinen paikka vaatii hieman keskittymistä, mutta onnistuu ihan luennon missaamiseen asti... :)

18.1.09  
Blogger Sini Terävä said...

Olen mäkin joskun pääkirjaston lukusalissa nukkunut. Se on vain aina vähän noloa tai siis koen sen niin. =) Jos olis virallinen unipaikka, ei tarvitsisi pohdiskella, kehtaako tässä nyt nukkua.

18.1.09  
Blogger ninnu67 said...

hei onhan se hienoa että tuollainen unitalo on avattu ,jos täällä salossakin sellainen olisi olisin tyytyväinen palveluun ja käyttäisin sitä.välillä niin väsyttää kun tulee monesti kaupoissa kierrettyä ja ei ole paikkaa johon voisi vaikka hetkeksi istahtaa

16.1.10  
Blogger Sini Terävä said...

Valitettavasti Naphouse näyttää nykyisellään lopettaneen. Ilmeisesti pysyvää rahoitusta ei saatu järjestettyä. Todella ikävää, sillä mielestäni tällaiselle paikalle olisi edelleen tarvetta.

17.1.10  
Blogger NIPSU said...

olen yllättynyt ,sillä tarvetta varmasti on noin hienolle paikalle.

17.1.10  

Lähetä kommentti

<< Home