Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

24.11.08

Liittarin jälkifiiliksiä

Tästä on kai pakko jollain tavalla nauttia, kun marraskuun viikonlopuista kolmena on kaksipäiväinen kokous, joissa enemmän tai vähemmän väännetään ja yleensä vähemmän nukutaan. Toinen niistä loppui lauantaina noin klo 19. Se oli SYLin liittokokous.

Kokoukseen liittyi paljon kummallisuuksia. Ensin pohdimme - aiempien vuosien tapaan - pitkään ja hartaasti vihreiden sisällä, neuvottelemmeko henkilövalinnoissa. Selvä enemmistö päätyi neuvottelemaan. Sitten neuvotellut diilit pettävät muissa ryhmissä! (mukana diilissä olivat ilmeisesti periferia, demarit, kepu, kokkarit, osa teekkareista ja kai kylterit - koska me emme siinä olleet, en tiedä varmaksi) Nähtiin kerrankin se tilanne, että pj-äänestys yllätti käytännössä kaikki salissa olijat ja hallituksesta päästiin todella äänestämään - ja laskemaan ääniä. =)

Kokouksen kummallisuuksiin liittyi myös se, että useissa yo-kunnissa vihreitä oli painostettu olemaan yo-kunnan sittareiden riveissä, vaikka jo vuosia vihreät ovat toimineet omana ryhmänään myös asiakysymyksissä. Perustelut olivat niinkin laadukkaita kuin "yo-kunta on maksanut teidän osallistumisesta". Jep jep. Nähtiin ja kuultiin myös tilanteita, jossa lähes kaikelle taputettiin. Kun hallituksen jäsen lyttää toimintasuunnitelmaan esitetyt muutokset (totta kai, niinhän hallitus tekee aina), sille taputetaan. Kun tosun pohja säilyy, taas aplodeerataan. Mitä järkeä? Ymmärrän, jos hyville puheille taputetaan tai jos kovan väännön jälkeen saadaan hyvä kirjaus läpi, on haluja taputtaa. Mutta miksi kummassa melkein kaikille puheille ja varsinkin noin hassuissa tilanteissa?

Liittarin erikoisuuksiin kuului myös se, että molemmat hallituksen kannanottopohjat kaatuivat sekä työryhmissä että suuressa salissa. Hyvä näin, koska pohjat eivät olleet järin onnistuneita, mutta tilanteena ei ehkä kaikkein tavallisin, ettei liittokokouksesta lähde lainkaan poliittista kannaria. Mistäs muuta. No, tuttujen ryhmittymien lisäksi syntyi myös uusi: säätiösiipi. Paluumatkalla Turkuun pysähdyttiin huoltoasemalla, jossa oli tarjolla vain lihaa sisältäviä suolaisia tuotteita.