Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

29.11.08

Elämme jännittäviä aikoja

Tulin vihreiden puoluevaltuuskuntaan ajatellen, että jännittävin teema on, mitä päätämme tehdä koulutuspoliittiselle ohjelmalle ja mitkä teemat siinä nousevat keskeisimmiksi. Toisin kävi. Poliittisen keskustelun ensimmäinen puheenvuoro muutti tilanteen. Puheenjohtaja Tarja Cronberg aloitti kertomalla mikä on rohkeaa: voitettujen vaalien jälkeen ilmoittaa, ettei lähde ehdolle puheenjohtajaksi.

Sali hiljeni. Kukaan ei tiennyt Tarjan ilmoituksesta (myöhemmin TC ilmoitti, että oli kertonut ennen tätä puhetta vain Matti Vanhaselle, jolle lähetti viestin noin viisi minuuttia etukäteen=)). Varmasti moni oletti, että puheenjohtajasta on tulossa kilpailu. Mutta nyt tilanne onkin kokonaan auki. On jännittävä nähdä, ketkä asettuvat ehdolle. Toivottavasti saadaan todellinen taisto ja kunnon keskustelut siitä, mihin tätä puoluetta viedään.

Oma kantani on selvä. Olen valmis asettumaan saman ehdokkaan taakse kuin neljä vuotta sitten. Toivon, että Anni Sinnemäki asettuu ehdolle. Jäämme odottamaan ehdokkaita. =)