Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

10.12.08

Hyvää ihmisoikeuksien päivää!

Tasan 60 vuotta sitten allekirjoitettiin YK:n ihmisoikeuksien julistus. Sen jälkeen on tapahtunut paljon edistystä mutta ei riittävästi. Vaikka muuten nämä eivät motokseni sovikaan, ihmisoikeuksien kohdalla "enemmän, nopeammin, paremmin" tai "kaikki mulle (ja muille) heti" ovat täysin valideja vaatimuksia. =)

Julistusta pääsee tänään juhlistamaan usealla paikkakunnalla - ja samalla voi vaatia parempaa. Turussa on kuudelta perinteinen Amnestyn kynttiläkulkue (lähtö tuomiokirkolta) ja sen jälkeen keikka Bar Kukassa, jossa pääsee ihastelemaan myös ihmisoikeusjulistenäyttelyä. Vastaavia tapahtumia on lukuisilla muillakin paikkakunnilla. Tässä tiedossani oleva tapahtumalista:

Helsinki 10.12.
Ihmisoikeuksien julistuksen syntymäpäiväjuhlat ja Amnestyn Kynttiläpalkinnon jako Kirjasto 10:ssa klo 14-18. Syntymäpäivätervehdyksiä kirjailijoilta ja muusikoilta. Valokulkue Kiasman aukiolta klo 18. Mukana Tuliryhmä Polte.

Tampere 10.12.
Valokulkue keskustorilta klo 18.30 ja Know Your Rights -klubi ravintola Klubilla. Live: Rattus, Aivolävistys, Day Eleven.

Turku 10.12.
Valokulkue Tuomiokirkolta klo 18. Know Your Rights -klubi Bar Kukassa klo 19. Live: Kirahvi nimeltä Tuike, Pink Moon, Kaappo & Kimi. Human Rights -visa.

Jyväskylä 12.12.
Valokulkue Aren aukiolta klo 20. Know Your Rights -klubi Ilokivessä yhteistyössä Hulinaklubin kanssa klo 21. Live: The Capital Beat, Hulina-DJ:t Terppeli, Jucci82, Moneyshot ja Poire Willams. Musavisa.

Kuopio 10.12.
Know Your Rights -klubi ravintola Introssa. Live: Neufvoin, Aukea ja Huggetsukker.

Oulu 10.12.
Valokulkue Toripoliisin patsaalta klo 18. Iltajatkot ravintola Tervasoihdussa. Live: Kuuradio, Huutomerkki ry:n runoilijat. Juontaa Ville Ruumensaari.

Itse en valitettavasti pääse marssimaan. Kuudelta alkaa edustajiston kokous - eikä ole mitään syytä olettaa sen loppuvan aikaisin. Menkää te muut puolestani!