Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

1.2.07

Pettääkö Heinäluoma?

Heinäluoma lupaili eilisessa vaalitentissä, että jos veronalennuksia tehdään, ne pitää ohjata työnverotukseen ja pieni- ja keskituloisille. Kovin samansuuntaisia puheita kuin ne, joita Lipponen julisti neljä vuotta sitten. Lipposen lupaukset on petetty moneen kertaan. Punamultahallituksemme kun on alentanut roimasti veroja. Ensin tuloverotusta leikattiin kunnolla heti vaalikauden alussa. Valtion tuloveroasteikkoa kevennettiin 0,5 prosenttia. Vuositasolla kyseessä oli liki 300 miljoonan euron veroalennus. Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Hallitus poisti myös varallisuusveron. Tämän veronalennuksen kustannukseksi arvioitiin 70-130 miljoonaa euroa. Näiden toimien lisäksi veropohjaa on kavennettu mm. opintolainan verovähennysoikeudella ja alkoholiveron alennuksella.

Demarien takki kääntyi kunnolla. Samoin kävi keskustalle, joka ennen viime vaaleja vastusti sekin kovin veronalennuksia. Nyt Vanhanen sentään lupaa suoraan veronalennuksia. Jos vaalien jälkeen muodostuu uusi punamulta, pettääkö Heinäluoma lupauksensa?

***
Tänään ilmestyi Amnestyn jäsenlehti. Jos saatte sen käsiinne, lukekaa heti alkuun Tiitu Takalon sarjakuva ja toim.huom. -palsta. Osuvia molemmat.