Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

18.9.06

Julmia havaintoja liikenteestä ja lasikatosta

Olen tänään vielä lusmuillut flunssassa. Onkin ollut aikaa esim. lukea loppuun uusin Tylkkäri. Lehdessä kerrotaan raakoja faktoja Turun liikenteen tilasta. Euroopan komission Bustrip-hankkeen asiantuntijat ovat arvioineet Turun liikennetilannetta. Tuloksia: Turussa suositaan liikaa autoliikennettä pyörä-, kävely- ja julkisen liikenteen kustannuksella; keskustassa on paljon autoja ja nopeudet ovat kovia; jalankulkijoille ja pyöräilijöille on liian vähän tilaa. Ryhmän pj:n Björn Abelssonin kommentti on kuvaava: "Ongelmat paisuvat mahdottomiksi, ellei autoliikennettä saada vähennetyksi."

Eipä tässä vielä mitään, sillä tämä kehitys on mahdollista havaita ihan itsekin. Masentavampaa oli oikeastaan kaupunginhallituksen pj:n Aleksi Randellin (kok., tietenkin) mielipiteet: "Pitää muistaa, että kyseessä on joukkoliikenteeseen erikoistunut arviointiryhmä. Toisesta näkökulmasta saattaisi saada toisenlaisen tuloksen. Hämeenkadun ja Brahenkadun pyöräteitä on parannettu, ja autot tullaan piilottamaan parkkiluoliin. -- Jos keskustan saavuttaminen autolla tehtäisiin vaikeammaksi, joukkoliikenteen käyttö saattaisi lisääntyä. En kuitenkaan haluaisi nähdä tällaista vastakkainasettelua." Niin, Aleksi. Asioilla on monia puolia ja vastakkainasettelun aikahan on jo ohi. Vai miten se menikään?

Aina kun Kokoomus innostuu viherpesussaan ja esiintyy niin kilttinä ja viattomana ympäristön ystävänä, nämä lausunnot on syytä pitää mielessä. Yhä edelleen se on autoilijoiden puolue, eikä tilanne taida muuttua, jos puolueen nuoretkin (Randell on kolmekymppinen) ovat moisia autojen paapojia. Ongelmathan vähenevät kun autot laitetaan piiloon kivoihin ja ah niin näppäriin parkkiluoliin. Poissa silmistä, poissa mielessä?

Vielä suuremman järkytyksen koin lauantai-iltana valtuuskunnan ohjelmatyöryhmässä. Siellä muutosehdotusten joukossa tuli esiin lasikattoa koskettelevia. Kolme varsin täyspäisenä pitämääni valtuuskunnan miesjäsentä olivat täysin pihalla lasikattoilmiön suhteen. Kukaan ei ollut ymmärtänyt, mitä kyseisellä termillä edes tarkoitetaan! Aivan käsittämätöntä! Missä umpiossa ihmiset oikein elävät? En olisi pystynyt kuvittelemaankaan, että törmään moiseen tietämättömyyteen oman puolueeni sisällä.

Surullisinta asiassa on se, että miehillä edelleen on varaa olla tietämättä lasikatosta. Ehkä tämä tietämättömyys kertoo vankasti omalla tavallaan siitä, kuinka vahvassa naisten alempi asema ja etenemisen esteet yhä ovat. Siellä se lasikatto on, takuuvarmasti.

1 Comments:

Blogger Sini Terävä said...

Kas, näemmä ajatukset on liikaa kiireissä yms, kun 'täysipäisen' tilalle tuli ensin 'täysipäiväinen' =). Nyt tilanne on kuitenkin korjattu. Ei siis ollut tarkoitus epäillä kyseisten herrojen vihreyden muuttuneen moisesta tietämättömyydestä vain osa-aikaiseksi=).

19.9.06  

Lähetä kommentti

<< Home