Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

1.10.06

Vinoileva viikonloppu ja kalliolaista kansanperinnettä

Käytännössä katsoen koko viikonloppu on mennyt erilaisten ViNO-asioiden parissa. Eilen herätyskello soi 5.15 ja matka Tampereelle alkoi 6.35. ViNOn jäsenjärjestötapaamisessa hurahtikin koko päivä; olin Helsingissä illalla yhdeltätoista. Tapaaminen oli antoisa ja toivottavasti muidenkin mielestä hyödyllinen. Puhuimme yleisiä järjestöjen kuulumisia, pohdimme onnistuneita tapahtumia sekä kävimme läpi ViNOn tulevaa toimintaa ja vaaleihin liittyviä juttuja. Lisäksi pidimme erilliset osiot taloudenhoitajille ja puheenjohtajille. Ensinmainitut saivat oppia varainhankinnasta ja puhisten kanssa vedimme Marian kanssa mielettömänä sosiodraamana hallituksen kokouksen, johon oli kokoontunut pelkkiä hankalia osallistujia, kuten todella surkea sihteeri, kaikkea vastustava äkäpussi, suunnattoman pihi taloudenhoitaja sekä ViNO-vastaava, joka suunnilleen vihasi ViNOa ja olisi halunnut järjestönsä (Perä-Moision vihreät nuoret ja opiskelijat ry) eroavan koko liitosta=). Purkamisessa yritimme pohtia järjestöissä esille tulleita hankalia tilanteita ja muuta vastaavaa. Toivottavasti pj:t saivat edes vähän vertaistukea - sitä koin ainakin viime vuonna Tovin puheenjohtajana aika ajoin tarvitsevani.

Kotiuduin juuri ViNOn vaalityöryhmän kokouksesta. Oli ihan onnistunut kokous, mutta rankkaahan tämä on. Oli pakko laittaa kokous sunnuntaille, vaikka yleensä olemme moista välttäneet. Ennen kokousta ehdimme sentään Eekun ja Johannan kanssa tutustua hieman kalliolaiseen kansanperinteeseen: kävimme saunomassa Arlan saunassa. En olekaan aiemmin ollut julkisessa ei-uimalasaunassa. Saimmekin koko naisten saunan omaan käyttöömme. Oli mukavan tunnelmallista. Puhelimme monenmoista ja kokeilimme kaikki Eekun ihanaa oliivikuorintaa. Leppoisa kokemus.

2 Comments:

Blogger trenditietoinen said...

Mulle toi sosiodraama ei auennut ilman Eekun selitystä. En tiedä, onko minun käsityskyvyssäni vika vai jossain muussa.

1.10.06  
Blogger Sini Terävä said...

No, ehkei se täysin selvä ole. Jos muillekin tuotti ongelmia kyseinen kohta, kyseessä oli siis kuvitteellinen hallituksen kokous, jossa kaikille osallistujille oli luotu rooli - mahdollisimman hankala sellainen, joskin täysin mahdollinen - , kirjoitettu esityslista ja puheenjohtajan piti sitten yrittää vetää kokous läpi kaikista ongelmista huolimatta.

3.10.06  

Lähetä kommentti

<< Home