Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

18.5.10

Intiaan, Intiaan!

Kahden viikon päästä olen Jaipurissa, Luoteis-Intiassa. 1.6. alkaa viiden viikon vapaaehtoistyöjaksoni, jonka jälkeen vietän viikon reissaten ympäri Rajasthania (=maakunta, jonka pääkaupunki Jaipur on). Työni tulee todennäköisesti olemaan slummilapsien parissa tehtävässä projektissa, joskin on vielä mahdollista, että pääsen ykköskohteeseeni eli naisten parissa tehtävään työhön. Reissaan Suomesta Allianssin kautta ja vastaanottajajärjestöni on erikoistunut vapaaehtoistyöhön. Puitteitten pitäisi siis olla kunnossa.

Miksi lähteä vapaaehtoistyöhön? No, olen idealisti (varmasti täysin uusi tieto tämän blogin lukijoille =)). Vaikka tiedän, ettei maailma pelastu millään viiden viikon työpätkällä, uskon, että voin silti tehdä vähän hyvää. Ehkä yhden lapsen kouluunpääsy helpottuu tai yhden perheen elämä muuttuu vaivattomammaksi. Yksi lapsi ei ole maailma mutta maailma koostuu yksittäisistä ihmisistä, joiden jokaisen elämä on arvokas.

Olen myös jo pitkään halunnut viettää normaalia lomareissua pitemmän ajan ulkomailla. Suunnittelin pitkään lähteväni vaihtoon. Erinäisistä syistä ei tullut koskaan lähdettyä. Tavallaan tämä on minun vaihtoni. Vapaaehtoistyössä näkee paremmin toisen maan arkea kuin turistina. Yksin matkustaessa on myös pakko jatkuvasti käyttää englantia ja tulla toimeen vieraiden ihmisten kanssa. Kumpaakaan taitoa ei koskaan voi harjoitella liikaa.

Vapaaehtoistyö on myös haave usean vuoden takaa. Jo yläasteella/lukiossa lueskelin työleireistä. Tämä on varmasti yksi parhaista ajoista lähteä. Opiskelijana voin päättää omista aikatauluistani, ei ole työpaikkaa tai lapsia tai asuntolainaa, joita miettiä. Jos nyt en lähtisi, myöhemmin olisi paljon helpompi työntää haave taka-alalle.

Siispä lähden. Jännittää toki, hetkittäin aika paljonkin. Olen myös innoissani. Intia on kiehtova maa. Voi olla, että kuumuus, jatkuva köyhyyden näkeminen ja melu ovat liikaa. Voi olla, että rakastan maan värejä, temppeleitä ja kulttuuria. Voi olla. Kohta sen näen.

Ps. Tämä blogi muuttuu todennäköisesti matkablogiksi kesä-heinäkuun ajaksi. Pyrin kirjoittelemaan kuulumisiani nettiyhteyksien niin salliessa.