Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

9.6.10

Virallinen valitusosio

Eilen ja tanaan on ollut vahan sellaisia paivia, etta suklaalle on ollut tarvetta. Ei mitaan oikeita ongelmia mutta erinaisia pienia juttuja, jotka yhdessa arsyttavat.

1. Opetusryhmani on todella iso ja siihen tulee koko ajan uusia ihmisia. Oppilaat tulevat pitkin paivaa, joten koskaan ei tieda, kuinka monta heita loppujen lopuksi on. Tanaan oli vahintaan 20. Opeta siina sitten yhdella tietokoneella asioita ihmisille, jotka eivat ole koskaan koskeneetkaan koneeseen. Tunnit ovat melko kaoottisia, silla meilla on myos koko ajan suuri maara lapsia yleisona. En ehdi koskaan pitaa taukoja paivan aikana, joten vessaan paasee noin neljan tunnin jalkeen ja lounaan saa vasta vaille kaksi. Verensokeri alkaa olla jo aika alhaalla...

2. Vessapaperia saa yhden rullan per henkilo viikossa. Kerran viikossa. Olimme tassa valissa kaksi-kolme paivaa ilman, silla paperia ei vain ollut. Erittain napparaa. Lisaksi huoneemme kylpparia kayttavat toisinaan jotkut random intialaiset, joten esim. sunnuntaina emme paasseet kylppariin, kun olisimme tarvinneet sita.

3. Muurahaiset menevat suklaaseen.

4. Tuktukien kyydissa on sellaista, etta valilla tuntee kaikkien sisuskalujen vaihtavan paikkaa. Tiet eivat ole ihan primakunnossa.

5. Muiden vapaaehtoisten ja harjoittelijoiden vapaa-ajanviettotapa tuntuu olevan lahinna shoppailu. Ma tahdon nahtavyyksia!

6. Tyopaikan tietokoneesta saa sahkoiskuja. Sain maanantaina yhden, eilen kolme, nelja ja tanaan kaksi. Koko ajan saa toisaalta pelata iskuja ja toisaalta taas niihin ei ole tottunut, joten jokainen tulee yllatyksena. Tanaan kavi onneksi tietokoneen korjaaja ja ilmeisesti sahkomieskin tulee kohta.

Oikeasti asiat menevat ihan hyvin. Vahan arsyttaa vain toisinaan, varsinkin nain iltapaivisin, kun on juuri tullut "kotiin" rankan paivan jalkeen ja pitaisi alkaa valmistella seuraavia tunteja. Onneksi en opiskellut opettajaksi.

2 Comments:

Blogger Heikki Sairanen said...

SÄhköiskut ovat lähes varmasti maadoituksen puutetta virtajohdoissa. Kotimaassa homma selviäisi tarkistamalla, että kaikki sähköjohdot ovat maadoitetuissa pistorasioissa. Näiden puutteessa voisit kokeilla jos saisit sähköä keräävät osat kiinnitettyä jollain johteella johonkin rautaiseen, joka on selvässä yhteydessä maahan. Kotimaassa tähän sopisi esim lämpöpatteri, mutta taitaa olla, ettei siellä toimi näin :-)

Kiva seurailla tätä blogia. Kirjoittelehan jatkossakin!

9.6.10  
Blogger Sini Terävä said...

Kiitos kehuista. =) Juu, jotain maadoituksen puutetta se varmaan on. Siella ei vain ole oikein mitaan, mihin kiinnittaa johtoja tai milla niita kiinnittaa. Enka enaa haluaisi koskea yhteenkaan johtoon, silla pahin isku tuli juuri siita... Ehka luotan viela vahan aikaa siihen, etta sahkohenkilo saapuisi.

10.6.10  

Lähetä kommentti

<< Home