Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

12.2.09

Lautakuntailua

Päädyin sitten liikuntalautakuntaan. Lautakunnan ensimmäinen kokous oli toissapäivänä. Reissaaminen työpäivän jälkeen Turkuun ja takaisin oli melko rankkaa, joten onneksi kokous ei kestänyt kuin kaksi ja puoli tuntia.

Lautakuntakaudesta voi tulla ihan kiinnostava. Lautakunnan jäsenistö on monipuolista: on nuoria ja vanhempia, vasta poliittisen uransa aloittaneita ja toisaalta taas viidettä kauttaan lautakunnassa istuva. Puolueiden kirjo on myös laaja: liikuntalautakunta on se lautakunta, johon Suomen kansan sinivalkoiset saivat ensimmäistä kertaa edustajansa.

Ensimmäisessä kokouksessa emme saaneet aikaan suuria poliittisia ristiriitoja. Sen sijaan lautakunta oli hyvinkin yhtenäisenä palauttamassa kahta asiaa valmisteluun. Lautakunnan ensimmäiseen kokoukseen oli tuotu liikuntasuunnittelijan virantäyttö. Haastattelut oli suoritettu ilman lautakunnan edustusta (vaikka mm. puheenjohtaja oli jo tiedossa), kokousmateriaalien mukana lähetettiin vain haastatteluissa olleiden hakemukset emmekä saaneet minkäänlaista koostetta haastatteluista. Alkoi tuntua jo melkeinpä lautakunnan ylikävelyltä. Valitsimme siis lautakunnasta edustuksen ja päätimme palauttaa asian valmisteluun siltä osin, että haastatteluun kutsutut haastatellaan vielä uudestaan. Virantäyttö on sen verran suuri sekä työnantajallinen että taloudellinen päätös, että sen haluaa tehdä kunnollisin tiedoin varustettuna.

Lisäksi palautimme liikuntamäärärahat. Toiminta-avustusten määrärahoja ei ole nostettu vuosiin, vaikka avustusten kokonaissumma onkin noussut ihan kohtuullisesti. Halusimmekin rukata rahanjakoa vähän uudelleen. Seuraavassa kokouksessa, kun asiasta päätämme, käydään varmasti keskustelua mm. strategisista starttiavustuksista, joilla tuetaan uusien liikkuttamismuotojen käyttöönottoa. Itse näitä kannatan, koska koen, että liikuntatoimen keskeinen tehtävä on saada juuri vähän liikkuvat kaupunkilaiset liikkeelle. Mitä erilaisempia keinoja tähän on tarjolla, sen parempi.

1 Comments:

Anonymous Aila said...

Hienosti on ura alkanut. Juuri näin. Vaikka nyt joudutkin opettelemaan elämisen raadollisen kuntapolitiikan kanssa, huomaat myös että rakentavan napakka ote vaikuttaa pikkuhiljaa. Viranhaltijat voivat vaikka oppia jotain ;) Ehkä hammasta kiristellen mutta kuitenkin. Tsemppiä!

13.2.09  

Lähetä kommentti

<< Home