Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

12.8.10

Oleskellen

Olen ollut jo neljä viikkoa Suomessa Intian jälkeen. Hassua. Jos meni aika nopeasti reissun päällä, menee se vauhdilla täälläkin. Hämmästyn joka kerta, kun joku toinen asuntolalaisemme palaa kotiinsa - eikös sen pitänyt olla paljon itseäni pitempään Intiassa? On vähän Intia-ikäväkin. Tai lähinnä mieleen pompahtaa erinäisiä Intia-asioita jatkuvasti. Kaipa se kuuluu asiaan. Osoittanee ainakin, että matka oli antoisa.

Viikot Suomessa ovat kuluneet lähinnä ollen. Vähän Etelä-Suomea kiertäen. Ystäviä nähden, kirjoja lukien. Ihmetellen, mitä Suomessa onkaan tapahtunut - niin, se Kiviniemi tosiaan on pääministeri, jaajaa. Lämmöstä nauttien, vähän myös palellen. Uutisettomuudelle naureskellen: pojan juuttuminen polkupyörään on aika huima juttu. Koneella venyen. Kävellen. Herkutellen (tällä kertaa on uunissa focaccia). Lomaillen.

Ensi viikolla ajattelin varovasti alkaa ajatella gradua. Otin jo yhden gradukirjan mukaan Helsinkiin. Ehkä luen sitä tunnin, pari päivässä. Ehkä joka päivä en. Syksy tulee niin kohta. Ehtiihän sitä puurtaa, ehtii vielä hyvin.