Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

5.7.10

Lakkoillen

Kavimme eilen illalla ulkona syomassa, pitihan olla viimeinen iltani taalla. Kun tulimme takaisin kymmenen jalkeen, kuulimme, etta tanaan onkin yleislakko, toihin ei saa menna eika talosta poistua. Joku Idexista oli soittanut tanne poissaollessamme. Mitaan muuta tietoa ei saanut. Ei tietoa lakon kestosta, sen kattavuudesta, ei mistaan.

Informaatio nyt aamulla on myos ollut melkoisen vaihtelevaa. Soitin Idexiin. Lakko koskee kuulemma vain tuktukeja. Toisaalta lakko koskee kaikkea liikennetta. Toisaalta myos kaupat ovat kiinni. Toisaalta koko Intia on suljettu. Toisaalta junat kuitenkin kulkevat. Ota siita sitten selva. Ainoa varma asia tuntuu olevan, etta toihin ei saa menna. Vahan epaselvaa on, eiko sinne saa menna siksi, ettei ole mitaan kulkuneuvoa, jolla perille paasisi vai siksi, etta talosta ei turvallisuussyista ylipaansa saisi poistua.

Harmittaa niin paljon. Tanaan piti olla viimeinen tyopaivani. Meilla piti olla laksiaisjuhlat. Olin ostanut tarjottavaa, oli tarkoitus pukeutua sariin, tytot olivat innoissaan. Olin teettanyt heille kuvia ja kaytin eilen aikaa niiden lajitteluun. Olisin soittanut vahan suomalaista musiikkia, ehka olisimme tanssineetkin. Olisin sanonut hyvastit.

Nyt en nae heita koskaan. En tieda, saanko toimitettua kuvat oikeille ihmisille. En vielakaan osaa kaikkien nimia, kun oppilaat ovat tulleet ja menneet. Olisin kuitenkin itse tiennyt, mitka kuvat on tarkoitettu kellekin. En haluaisi lahtea vain haviamalla heidan elamastaan. Niin ilmeisesti on pakko tehda.

Lakon syyna on ilmeisesti hallituksen aikeet korottaa bensan hintaa. Hinnan korotus siirtyisi tietenkin suoraan myos ruokaan. Hinnat ovat nousseet taman vuoden aikana muutenkin paljon. Ilmeisesti mukana on myos puoluepolitiikkaa - oppositio on pystyttamassa lakkoa.

Ymmarran lakkoilun. Sen sijaan en ymmarra, miksi meille ei anneta mitaan selvaa informaatiota asiasta ja miksi meille kerrottiin ensimmaisen kerran vasta yhdeksan jalkeen eilisiltana, kun lakkosuunnitelmia on lehdistotietojen mukaan ollut vahintaan koko eilisen paivan. En myoskaan ymmarra, miksi lakon piti osua juuri viimeiselle tyopaivalleni.

Monsuuni on alkanut. Ulkona on pilvista ja tuulista. Eilen satoi melkein koko paivan. On nuha. Voi Intia. Miksi et antanut minun lahtea Jaipurista hyvilla mielin? Ehka haikeana lahdosta mutta ei pahoilla mielin?

1 Comments:

Blogger Sini Terävä said...

Jos junat todella kulkevat, lahden illalla suunnitelmien mukaisesti Udaipuriin. Tavallaan tekisi mieli jaada viela yoksi ja kayda huomenna toissa. Junat ovat kuitenkin taynna enka todennakoisesti mitenkaan saisi lippua vaihdettua. Matkat ovat myos niin pitkia, etta jos lahto viivastyy, taytyy koko reissusuunnitelmat laittaa uusiksi. Voi tosin olla, etta ne menevat uusiksi tuon sateen vuoksi. Taas tulee kaataen vetta.

5.7.10  

Lähetä kommentti

<< Home