Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

2.11.09

Risteillen

Viikonloppuna oli Vihreiden ensimmäinen puolueristeily. Ekologisuussyistä risteilyä ei tokikaan pidetty ruotsinlaivalla vaan Hotelli Vantaalla. Risteily alkoi kahdelta lauantaina keskustelulla, jossa piti olla Anni Sinnemäen lisäksi Saksan vihreiden pj, paikallinen "Obama" Cem Özdemir, jonka peruttua tilalle piti tulla tämän edeltäjä Reinhard Bütikofer. En tiedä, miksi Bütikoferinkin peruttua Annin aisapariksi päätyi lopulta Mikael Jungner. Keskustelun parasta antia taisi loppujen lopuksi olla Jukka Relanderin juonnot ja alkumalja.

Asiaohjelma koostui yhteensä kuudesta semmasta, joista oli aina kaksi samaan aikaan. Itse osallistuin etiikkaa - eli tässä yhteydessä lähinnä uskontoja liippavia kysymyksiä - käsittelevään sekä talous- ja feminismisemmoihin. Risteilyllä ei olisi ehkä pidempiä seminaareja jaksanut kuunnella mutta silti täytyy sanoa, että 45 minuuttia on kyllä kovin lyhyt aika millekään seminaarille. Erityisesti tämä näkyi etiikkasemmassa, jossa oli sekä alustus että paneelikeskustelu. Sinänsä kaikki teemat olivat kiinnostavia, ja kaikkia keskusteluja on varmasti syytä jatkaa.

Muuten risteily oli hyvin risteilyllistä. Oli seisovaa pöytää, live-show (meillä mahtavan esityksen vetänyt Miss Divet), tanssimista ja hyttibileitä. Korkokengät ja piilarit oli jossain välissä pakko käydä vaihtamassa pois. Vihreään elitismiin kai kuuluu se, että toivoisin, että olisimme saaneet bilettää keskenämme. Hotelli Vantaan muut asiakkaat kun tuntuivat olevan liikkeellä vähän muut asiat mielessä kuin politiikka...=)