Sini Terävä

Huolta, haaveita ja häivähdyksiä elämästä. Myös ihanteita, maailmaparannusta ja muuta arvelluttavaa.

15.6.10

Parranajo kadulla? Hoituu!

Taalla eletaan kadulla. Melkein mita tahansa voi tehda - ja tehdaan - kaduilla. Kaupan on vaikka mita: hedelmia, ruokaa, moottoripyorakyparoita, saviruukkuja, kukkia temppelissa kayntia varten. Sita stereotyyppisinta kadulla myyntia en tosin ole nahnyt. Kadunvarret ovat taynna kojuja ja lisaksi kaupustelijat kulkevat karryineen ympariinsa.

Palveluissakin loytyy. Jos haluaa kiillottaa kengat, silityttaa paidan tai ajaa parran, kaikkea on tarjolla. Kadulla voi hitsata tai laittaa ruokaa. Kadulla voi myos levata. Tyolaiset heittaytyvat tauolla pitkakseen kaduille, riksakuskit nukkuvat riksoissaan ja kadunvarret ovat taynna nukkuvia koiria. Myos ihmiset nukkuvat kaduilla. Osa pysyvasti. Varsinkin Delhissa nain lukemattomia ihmisia, jotka elavat kadulla. Nukkuvat ehka taivasalla, ehka hokkelissa. Peseytyvat kadulla, syovat kadulla. Kerjaavat kadulla. Kaduilla elaa kokonaisia perheita. Lieko lapsetkin tehty kadulla.

Kadulla roskataan. Kadulla virtsataan. Molempia seka nakee etta varsinkin haistaa. Kadulla odotetaan bussia. Kadulla hengataan (mies)porukassa. Kadulla tuutataan, kadulla huudetaan, kadulla vilkutetaan.

Kadulla ei suudella. Kadulla kulkevat kasi kadessa vain miehet keskenaan ja naiset keskenaan - ja kyse on ystavista tai sisaruksista. Kaduilla ei norkoile yksinaisia naisia. Kaduilla ei noudateta liikennesaantoja.